Monday, 2 October 2017

သရက္သီးစိမ္း ငါးပိေထာင္း






သရက္သီး ေပၚကာစ သရက္သီးစိမ္းေလးေတြကို ေနလွန္းလိုက္ ေထာင္းလိုက္ အခ်ဥ္ထည္႔လိုက္ သရက္ယိုထိုးလိုက္နဲ႔ မ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားမိေလေတာ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ေထာင္းတဲ႔ ငါးပိေထာင္းေလး တင္ဖူးျပီးသားေလးေပမဲ႔ အသစ္ပံုေလး ျမင္တိုင္း စားခ်င္စိတ္ေပၚေအာင္ မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သရက္သီးစိမ္း - အလံုးၾကီးၾကီး တလံုး
  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္းခြဲ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏီူင္သေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  2. မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တလံုးထဲ ပုဇြန္ငါးပိကိုကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
  3. အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ထားပါ
  5. သရက္သီးစိမ္းကို အညွာဘက္မွ လွီးကာအေစးစင္ေအာင္ ေရေဆးေပးပါ
  6. အေစးမ်ား စင္သြားတာနဲ႔ အခြံခြာကာ သရက္သီးျခစ္ေသာ ျခစ္ျဖင္႔ ျခစ္ေပးပါ
  7. အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  8. ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
  9. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
  10. ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္းကို သံပုရာသီး အရည္ညွစ္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment