ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားမိေလတိုင္း စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာတာက အသီးအရြက္ ဟင္းေလးေတြဘဲ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႔ ဒီေန႔ေတာ့ မႈိနဲ႔ကန္စြန္းရြက္ကို သတ္သတ္လြတ္ ေၾကာ္ၿပီးသကာလ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားဖို႔ျပင္သြားလို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
- မွဳိ - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- မွဳိကို ေရေဆးျပီး သင္႔ေတာ္သလို ဖဲ႔ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ဆားထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး မွဳိကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment