Tuesday 3 October 2017

မွဳိ ကန္စြန္း႐ြက္ေၾကာ္


ဘာခ​်က္ရင္ ေကာင္​းမလဲ စဥ္​းစားမိ​ေလတိုင္​း စိတ္ထဲမွာ ​ေပၚလာတာက အသီးအရြက္​ ဟင္​း​ေလး​ေတြဘဲ ျဖစ္​​ေနတတ္​ပါတယ္​ ဒါ​ေၾကာင္​့မို႔ ဒီ​ေန႔​ေတာ့ မႈိနဲ႔ကန္​စြန္​းရြက္​ကို သတ္​သတ္​လြတ္​ ​ေၾကာ္​ၿပီးသကာလ ထမင္​းပူပူ​ေလးနဲ႔ စားဖို႔ျပင္​သြားလို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္​။ ​

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
  2. မွဳိ - စားႏိူင္သေလာက္
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  8. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. မွဳိကို ေရေဆးျပီး သင္႔ေတာ္သလို ဖဲ႔ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  5. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  6. ဆားထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး မွဳိကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္ႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  9. အရသာ ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment