Tuesday, 3 October 2017

မွဳိ ကန္စြန္း႐ြက္ေၾကာ္


ဘာခ​်က္ရင္ေကာင္​းမလဲ စဥ္​းစားမိ​ေလတိုင္​း စိတ္ထဲမွာ ​ေပၚလာတာက အသီးအ၇ြက္​ ဟင္​း​ေလး​ေတြဘဲ ျဖစ္​​ေနတတ္​ပါတယ္​ ဒါ​ေၾကာင္​့မို႔ ဒီ​ေန႔​ေတာ့ မႈိနဲ႔ကန္​စြန္​းရြက္​ကို သတ္​သတ္​လြတ္​ ​ေၾကာ္​ၿပီးသကာလ ထမင္​းပူပူ​ေလးနဲ႔ စားဖို႔ျပင္​ျဖစ္​ပါတယ္​။ ​

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တဆုတ္စာ တစည္း
  • မွဳိ - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. မွဳိကို ေရေဆးျပီး သင္႔ေတာ္သလို ထဲ႔ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  5. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး မွဳိကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္မ်ားထည့္ျပီးတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  8. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment