Saturday 5 September 2015

မြင်းခွာရွက်သုပ်







မာမာတို႔အိမ္မွာ စိုက္ထားတဲ့ ျမင္းခြာ႐ြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြကို ႏူတ္ျပီးေတာ႔ သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ျမင္းခြာ႐ြက္ကို တန္ပူရာမွဳန္႕နဲ႕ဘဲ ေၾကာ္ေၾကာ္ ဟင္းခါးေလးဘဲခ်က္ခ်က္ အတို႕အျမဳပ္ေလးဘဲလုပ္လုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဘဲသုပ္သုပ္ အရမ္းကို ႀကိဳက္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႕လဲ အိမ္မွာ အလြယ္တကူရ သုပ္စား ဟင္းခါးခ်က္ေသာက္လို႔ ရေလေအာင္ ပန္းအိုးေလးေတြနဲ႕ စိုက္ထားတာမို႕လို႔ စားခ်င္ရင္ အဆင္သင့္ ရခဲ့ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ျမင္းခြာ႐ြက္ကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္ပါတယ္မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ျမင္းခြာ႐ြက္ - လက္ႏွစ္ဆုတ္စာ
  2.  ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  4. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. သံပုရာရည္ ( သို႕မဟုတ္ )အက်ီးမွည့္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  10. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု



  • ျမင္းခြာရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံမ်ားျခြတ္ျပီး သန္႔စင္ေပးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • အသုပ္သုပ္ရာမွာ ပါဝင္မဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ ဝင္ေအာင္နယ္ေပးျပီးတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ ျမင္းခြာရြက္သုပ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. မမာေရ..
    ထံုုးစံအတုုိင္းျခံထဲကလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးဆုုိေတာ့
    အိုုင္အိုုရာသေဘာေတြက်ျပီးထပ္ခါထပ္ခါၾကည့္မိတာေပါ့။
    ဇီးျဖဴသီးေတြလည္းအဲမွာရတယ္ေနာ္။ ေကာင္းလိုုက္တာ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ျခံထြက္ေလးေတြျမင္တိုင္း အိုင္အိုရာကို သတိရေနေတာ့တာေနာ္

      Delete
  2. အစ္မလုပ္တဲ့ မုန္႔ေတြအားလုံး၊ အသုတ္၊ ဟင္း အားလုံးကို အားေပးသြားပါတယ္။ အရမ္းဘဲ သြားေရက်ပါတယ္ .... ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေလးေရ

      Delete