Saturday 19 September 2015

Vanilla Shortbread



အားလပ္ရက္ မိသားစု စံုခ်ိန္ေလးမွာ အျပင္ထြက္ျပီး အစားအေသာက္စားတဲ့ အေလ့အထက မာမာတို႕မိသားစုေလးမွာ မ႐ွိေလေတာ့ အိုးသူႀကီး မာမာတေယာက္ ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕ဖုတ္ေလသတည္းေပါ့ေနာ္

Vanilla Shortbread ေလးက နို႕ပူပူေလးနဲ႕ စိမ္စားမလား ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႕ေသာက္မလား လက္ဖက္ရည္ေလးနဲ႕တြဲလိုက္မလား အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းပါတယ္။
မာမာလုပ္တဲ့နည္းေလး ေျပာပါမယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • 250 g (Plain) flour
  • 250 g cornflour 
  • 1 teaspoon baking powder
  • 125 g butter,cut up
  • 1/4 teaspoon salt
  • 150 g sugar
  • 2 eggs
  • 1 teaspoon vanilla extract (essence )
ျပဳလုပ္ပံု
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ဆား ဂ်ဳံမွဳန္႕ ဘိတ္ကင္းေပါင္ဒါ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕ကို သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္ကို ဘလင္ဒါထဲထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ
  • သမျပီးေမႊထားေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕မ်ားကို ဗလင္ဒါထဲထည့္ျပီး သၾကား ၾကက္ဥ vanilla တို႕ႏွင့္အတူထည့္ျပီး ႀကိတ္ေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ အျပင္ထုတ္ျပီး ေခ်ာမြတ္ေသာ ဒိုးသားရေအာင္ လက္နဲ႕ဖိနယ္ေပးျပီး ဒိုးသားကို ပလပ္စတစ္ႏွင့္ပါတ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ထည့္ထားပါ
  • နာရီ၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ဒိုးသားကို အျပင္ထုတ္ေပးပါ
  • ဒိုးသားထုတ္ျပီးတာနဲ႕ oven ကို 190°c/gas နဲ႕ မီးကိုဖြင့္ေပးထားပါ
  • မ်က္ႏွာျပင္ညီေသာ ေနရာမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးပါ
  • ျဖဴးထားေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ေပၚမွာ ဒိုးသားကို တင္ျပီး ဒလိမ့္တုန္းနဲ႕ လွိမ့္ေပးပါ
  • 1/4 inches အထူအေနအထားရတာနဲ႕ ကြတ္ကီးျဖတ္ေသာ ကြင္းေလးမ်ားႏွင့္ျဖတ္ေပးပါ
  • မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲမွာ တခုႏွင့္တခု လက္တလံုးသာသာစီျခားျပီး ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ oven ထဲထည့္ျပီး ၁၀မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အတြင္း ဖုတ္ေပးပါ
  • ေဘးအနားမ်ား အေရာင္ေျပာင္းျပီး မုန္႕သားက်က္တာနဲ႕ မီးဖိုထဲက ထုတ္ျပီး အေအးခံကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ
ဗလင္ဒါ မ႐ွိပါက ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီးေဖ်ာ္ကာ ဇလံုထဲထည့္ျပီး ဒိုးသားရေအာင္ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ နယ္ေပးရင္လဲ ရပါတယ္။


No comments:

Post a Comment