Tuesday 22 September 2015

ပြောက်းဖူး လက်ဖက်သုပ်


ေန႕လည္ေန႕ခင္း ဘာေလးစားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တိုင္း စိတ္ထဲမွာ အမ်ားဆံုး ေပၚလာတာက လက္ဖက္သုပ္ေလးပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ လက္ဖက္ကို ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြေရာျပီး သုပ္ထားပါတယ္ အ႐သာ တစ္မ်ဳိးေျပာင္းျပီး သုပ္စားတာေပါ့ေနာ္။

လက္ဖက္အသားကိုေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ႏွပ္ထားနဲ႕ အင္မတန္မွ လိုက္ဖက္ပါတယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ေျပာင္းဖူး အခ်ဳိေလးေရာျပီး သုပ္ထားတာမို႕ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ တစ္မ်ဳိးေလးမို႕လို႔ သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခ်ဥ္ငံစပ္ႏွပ္ထားေသာ လက္ဖက္အသား - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေမာက္ေမာက္
  2. လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  5. ေျပာင္းဖူးျပဳပ္ -  ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  6. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ႏွစ္ဆယ္ခန္႕
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  8. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  9. ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀စ္က္
  11. သေဘၤာ႐ြက္အႏု - ႏွစ္သက္သေလာက္

 ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ေျပာင္းဖူးကို ျပဳပ္ျပီး အေစ့ေႁခြထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • သေဘၤာ႐ြက္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ 
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုုးထဲမွာ လက္ဖက္အသားႏွင့္အတူ လက္ဖက္အေၾကာ္စံု ေျပာင္းဖူး ေဂၚဖီခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ႏွင့္ဆီတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲ သေဘၤာ႐ြက္ခင္းကာ လက္ဖက္သုပ္ျပီးသားကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေပးပါ
  • လက္ဖက္သုပ္ေပၚမွ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ျဖဴ းေပးကာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ေပးပါ
  • ပန္းကန္ထဲမွာ ခင္းထားေသာ သေဘၤာ႐ြက္ကို တစ္လုပ္စာေလးေတြဖဲ့ျပီး ေျပာင္းဖူးလက္ဖက္သုပ္ ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။


5 comments:

  1. လက္ဖက္သုပ္ကေတာ့ ႀကိဳက္ၿပီးသားမုိ႔ တဝႀကီးကိုဘဲ အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္ .... ^___^

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. စားခ်င္စဖြယ္ေလးေတြအျမဲတင္ေပးတဲ့တီတီေရ....တခ်ိဳ႕ဟာေလးေတြ ကူးယူေဖာ္ျပခြင့္ျပဳပါေနာ္....Credit နဲ႔အတူပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ယူပါေနာ္ သမီးေရ

      Delete