Tuesday, 31 October 2023

ချင်းဆားထောင်း

 





မာမာ မနေ့က ချင်းဆားထောင်းလေး စားချင်တာနဲ့ ထောင်းဖြစ်ပါတယ် ချင်းဆားထောင်းက ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်သလို ငါးကြော် ငါးပေါင်း ကြက်ကြော် ကြက်သားပေါင်း အစရှိသည်ဖြင့် အသားမျိုးစုတို့နဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။

ဒါကြောင့်မိုလို့  မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ ချင်းဆားထောင်း လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. ချင်းတက် - လေးလက်မခန့်
  2. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  3. ငရုတ်သီး အစိမ်းမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  4. သံပုရာသီး - တစ်လုံး
  5. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  • ချင်းတက်ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ပါဝင်ပစ္စည်းများ အဆင်သင့် ပြင်ဆင်ထားပါ
  • ငရုတ်သီးမှုန့် ဆားနှင့် ချင်းတို့ကို ငရုတ်ဆုံထဲမှာထည့်ပြီး ညက်နေအောင် ထောင်းပေးပါ
  • ချင်းများ ညက်လာပါက သံပုရာရည် ညှစ်ထည့်ပေးပါ
  • အရသာ သမအောင် မွှေပြီးတာနဲ့ ချင်းဆားထောင်းကို ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ကာ ဆီမြုပ်တဲ့အထိ ထည့်ပေးပြီးတာနဲ့ ချင်းဆားထောင်း ချဉ်ငံစပ်ကို စားသုံးဖို့ ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment