Saturday 14 October 2023

မုန့်တွန်ဇံ အလွယ်လုပ်နည်း


 












ဒီနေ့တော့ မုန့်တွန်ဇံ စားချင်တာနဲ့ စိတ်ကူးရတဲ့အတိုင်း လုပ်စားဖြစ်ပါတယ် မုန့်တွန်ဇံကို အမျိုးမျိုး လုပ်စားကြတဲ့ အထဲက အုန်းသီး သကြားနဲ့ စားပါမယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြငိဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ မုန့်တွန်ဇံ အလွယ်လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

မုန့်ဖတ်လေးကိုတော့ အလွယ်အမြန်ရအောင် ဆန်ကြာဇံကို ရေစိမ်ပြီးမှ ပေါင်းထားတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ဆန်ကြာဇံ - ခြောက်ခွေစာ (စားမဲ့သူများရင် ပိုသုံးပေးပါ)
  2. ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  3. Pressure cooker - တစ်လုံး (သို့မဟုတ်)
  4. ရေနွေးငွေ့ခံကာ ပေါင်းသော ရိုးရိုး ပေါင်းအိုး - တစ်လုံး
  5. သကြား - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  6. အုန်းသီးခြစ်ပြီးသား - မိမိနှစ်သက်သလောက်
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
  1. ပြင်ဆင်ပုံ (pressure cooker နှင့်ပေါင်းရန်)
  2. ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ကြာဇံကို ရေမြုပ်တဲ့အထိ ထည့်ပေးကာ တစ်ညသိပ် ထားပေးပါ
  3. ရေစိမ်ပြီးတာနဲ့ ရေများသွန်ပေးကာ ရေစစ်ပေးပါ
  4. ရေစစ်တာနဲ့ ပေါင်းခံဇကာထဲကို ပုံပါအတိုင်း အထုံးလေးတွေ ထုံးပေးပြီး ဇကာဆန့်သလောက် ထည့်ပေးပါ
  5. ပေါင်းအိုးအောက်ခံ အိုးထဲကို ရေထည့်ပေးပါ
  6. ရေထည့်ရာမှာလဲ ဇကာအောက်ခံခုံ ထိတယ်ဆိုရုံလေးဘဲ ထည့်ပေးပါ
  7. ပြီးတာနဲ့ ကြာဇံအထုံးလေးများ ထည့်ထားတဲ့ ဇကာကို ပေါင်းခံခုံပေါ် တင်ပေးပါ
  8. ပြီးတာနဲ့ အိုးအဖုံးကို လေလုံအောင် အုပ်ပေးပြီး steam ခလုတ်ကို နှိပ်ပေးကာ ငါးမိနစ်ချိန်ပေးပြီး ပေါင်းပေးပါ
  9. ငါးမိနစ် ပြည့်တာနဲ့ ပေါင်းအိုးထဲမှ လေကိုကုန်အောင် ထုတ်ပေးပြီးမှ အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပေးကာ မုန့်ဖတ်များကို ထုတ်ပေးပါ
  10. အထက်ပါ နည်းအတိုင်း ကြာဇံများ ကုန်တဲ့အထိ ပေါင်းပေးပါ
စားသုံးရန် ပြင်ဆင်ပုံ
  • မုန့်ဖတ်များကို ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ကာ သကြားနှင့် အုန်းသီးတို့ဖြူးကာ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment