Thursday, 19 October 2023

သရက်သီး ပိုးတီသုပ်




ဒီနေ့တော့ သရက်သီးလေးတွေကို ပိုးတီ သရက်ချဉ် လုပ်ထားရတာ ရပါပြီ ပိုးတီ သရက်ချဉ် သုပ်စားဖို့ အကြောင်းက ဖန်လာပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး  သုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုပ်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. သရက်ချဉ် - အနေတော် နှစ်လုံး
  2. ပုစွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  3. မြေပဲလှော် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  4. ခနောကြက်သားမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (သို့မဟုတ် ) အချိုမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  5. ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  6. ပဲအကျက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း မောက်မောက် တစ်ဇွန်း
  7. ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့် - အစပ်စားနိူင်သလောက်
  8. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် နှစ်လုံး
  9. ဂေါ်ဖီ - အနေတော် တစ်စိတ်
  10. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ဇွန်းနှစ်ဆယ်ခန့် (ဆီချက်ချက်ရန်)
  11. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ဆယ်မွှာခန့် (ဆီချက်ချက်ရန်)
  12. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ (ဆီချက်ချက်ရန်)

ဆီချက်ချက်ရန်
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး အကွင်းလိုက် လှီးထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနည်းငယ်လျှော့ပြီး ကြက်သွန်ဖြူများ ထည့်ပေးပါ
  • အကျက်ညီစေရန် မကြာမကြာ မွှေပေးပြီး ကြက်သွန်ဖြူများ ရွှေဝါရောင် သန်းလာတာနဲ့ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်ကြော်နှင့် ချက်ထားသော ဆီချက်အေးသွားမှ နှစ်မျိုးလုံး ပြန်ရောပေးထားပါ
  • ဆီချက်ကို လိုသလောက်ဘဲသုံးပြီး ကျန်ပိုနေသော ဆီချက်များကို သိမ်းထားပြီး နောက်ထပ် အသုပ်သုပ်လျှင် ယူသုံးနိူင်ပါတယ်။
ပြင်ဆင်ပုံ
  • သရက်ချဉ်ကို ရေမပါအောင် အနည်းငယ် ညှစ်ပေးပါ 
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ခပ်ပါးပါးလှီးကာ ရေဆေးပေးထားပါ
  • ဂေါ်ဖီကို ခပ်ပါးပါး လှီးပေးကာ ရေဆေးထားပါ
  • ပုဇွန်ခြောက်ကို ရေတစ်ထပ်ဆေးပြီး ညက်နေအောင် ထောင်းပေးထားပါ
  • မြေပဲလှော်ကို အခွံချွတ်ပြီး သန့်စင်ပေးကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
  • ကျန်သော ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ သရက်ချဉ် မြေပဲထောင်း ကြက်သွန်နီ ဂေါ်ဖီ ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့် ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ပဲမှုန့် ကြက်သားမှုန့် ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်တို့ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
  • အငံအရသာအတွက် သရက်ချဉ်နှင့် ခနောကြက်သားမှုန့်တို့မှာ ပါပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် ထပ်ထည့်ရန် မလိုပါ
  • အားလုံးကို ခပ်ဖွဖွ အရသာ၀င်အောင် နယ်ပေးပါ
  • အရသာ နယ်ထားသော သရက်ချဉ်သုပ်ကို အရသာမြည်း၍ လိုသလို ပြင်ပေးကာ ကြာဇံဟင်းခါး ပူပူလေးနှင့် တွဲဖက်ပြီး စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment