Thursday, 12 October 2023

သတ်သတ်လွတ် ပဲပင်ပေါက် ပဲပြားကြော်


ဝါတွင်းကာလ သတ်သတ်လွတ် စားဖွယ်ရာလေးတွေ ချက်ဖြစ်ပါတယ် သတ်သတ်လွတ် အသီးအရွက်ဟင်း ဆိုတာမျိုးကလဲ ချက်တတ်မှ စားကောင်းပါတယ်။
အခုလို ပဲပင်ပေါက် ပဲပြားကြော်လေးကလဲ  ကြော်တတ်ရင် တော်တော်လေးကို အဆင်ပြေပြီး စားလို့ကောင်းပါတယ် ပဲပင်ပေါက်ကြော်က ကြော်နေရင်းနဲ့ ထွက်လာတဲ့ အရည်တွေကြောင့် ရေစွတ်ပက်နဲ့စားရတာ အဆင်မပြေပါဘူး။

ဒါ​ကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ ပဲပင်ပေါက်ပဲပြားလေးကို အဆင်ပြေပြေ စားနိုင်ဖို့အတွက် မာမာ ကြော်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ပဲပင်ပေါက် - 200 g
  2. တို့ဟူး - တစ်တုံး (အနေတော် အတုံးကို သုံးပါ )
  3. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ခြမ်း
  4. တရုတ်နံနံ - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  5. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
  6. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  7. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  8. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ပဲပင်ပေါက်ကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • တို့ဟူးကို ရေဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
  • တရုတ်နံနံကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
  • ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ဆီကိုမီးအနေတော်နဲ့ အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ နနွင်းမှုန့်ကို ထည့်ပေးပါ
  • ပဲပြားကို နဲနဲမာအောင် ကြော်ပေးပြီး ဆယ်ထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို နွမ်းသွားအောင် ကြော်ပေးပြီးမှ ပဲပြားကြော်ကို ပြန်ထဲ့ပြီး မိနစ်၀က်လောက် ကြော်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ပဲပင်ပေါက်နဲ့အတူ ဆား အရသာမှုန့်တို့ထဲ့ပြီး အရသာ သမအောင် မွှေပေးပါ
  • နှစ်မိနစ် သုံးမိနစ်လောက် ကြော်ပေးပြီးတာနဲ့ တရုတ်နံနံကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ သတ်သတ်လွတ် ပဲပင်ပေါက်ကြော်လေး ရပါပြီ
  • ထမင်းပူပူလေးနဲ့ မိမိနှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment