ဝါတွင်းကာလ သတ်သတ်လွတ် စားဖွယ်ရာလေးတွေ ချက်ဖြစ်ပါတယ် သတ်သတ်လွတ် အသီးအရွက်ဟင်း ဆိုတာမျိုးကလဲ ချက်တတ်မှ စားကောင်းပါတယ်။
အခုလို ပဲပင်ပေါက် ပဲပြားကြော်လေးကလဲ ကြော်တတ်ရင် တော်တော်လေးကို အဆင်ပြေပြီး စားလို့ကောင်းပါတယ် ပဲပင်ပေါက်ကြော်က ကြော်နေရင်းနဲ့ ထွက်လာတဲ့ အရည်တွေကြောင့် ရေစွတ်ပက်နဲ့စားရတာ အဆင်မပြေပါဘူး။
ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ ပဲပင်ပေါက်ပဲပြားလေးကို အဆင်ပြေပြေ စားနိုင်ဖို့အတွက် မာမာ ကြော်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ပဲပင်ပေါက် - 200 g
- တို့ဟူး - တစ်တုံး (အနေတော် အတုံးကို သုံးပါ )
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ခြမ်း
- တရုတ်နံနံ - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပဲပင်ပေါက်ကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- တို့ဟူးကို ရေဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
- တရုတ်နံနံကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ဆီကိုမီးအနေတော်နဲ့ အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ နနွင်းမှုန့်ကို ထည့်ပေးပါ
- ပဲပြားကို နဲနဲမာအောင် ကြော်ပေးပြီး ဆယ်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို နွမ်းသွားအောင် ကြော်ပေးပြီးမှ ပဲပြားကြော်ကို ပြန်ထဲ့ပြီး မိနစ်၀က်လောက် ကြော်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပဲပင်ပေါက်နဲ့အတူ ဆား အရသာမှုန့်တို့ထဲ့ပြီး အရသာ သမအောင် မွှေပေးပါ
- နှစ်မိနစ် သုံးမိနစ်လောက် ကြော်ပေးပြီးတာနဲ့ တရုတ်နံနံကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ သတ်သတ်လွတ် ပဲပင်ပေါက်ကြော်လေး ရပါပြီ
- ထမင်းပူပူလေးနဲ့ မိမိနှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment