Saturday 21 October 2023

သတ်သတ်လွတ် မှိုလုံး‌‌ကြော်

 












မာမာဈေးသွားရင်းက မှိုအညို လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ ရလာတာနဲ့ ဝယ်လာခဲ့ပြီး မှိုလုံးကြော်လေး လုပ်စားဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

  1. မှိုအညို အစို - တစ်ဆယ်ငါးပွင့်
  2. ကြက်သွန်နီ -အနေတော် နှစ်လုံး
  3. အကြော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းမောက်မောက်
  4. ကြက်ဥ - တစ်လုံး (အရသာယ်ရန်)
  5. ကြက်ဥ - တစ်လုံး (မှိုလုံးစိမ်ရန်)
  6. မဆလာ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် (မကြိုက်လျှင် မထည့်ပါနှင့်)
  7. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  9. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  10. ခရုဆီ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  11. ပေါင်မုန့်ခြောက်အမှုန့် - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  12. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • မှိုကို ရေဆေးပြီး ခပ်နုတ်နုတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်နုတ်နုတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
ကြော်ရန်ပြင်ဆင်ပုံ

  1. ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ လှီးထားသောမှို ဆား အရသာမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ကြက်ဥ အကြော်မှုန့် မဆလာ ကြက်သွန်နီ မုံလာဥနီ မှိုနှင့် ခရုဆီတို့ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ
  2. ကြက်ဉတစ်လုံးကို ခလောက်ထားပါ
  3. ပေါင်မုန့်ခြောက် အမှုန့်ကို ပြင်ထားပါ
  4. မှိုများ အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ လက်ထဲမှာ ဆုတ်ပြီး လုံးလို့ရသလောက် အနေအထားလေးဘဲ လုံးပေးပါ
  5. ပြီးတာနဲ့ ကြက်ဉထဲမှာ နှစ်ပေးပါ
  6. နောက်တစ်ဆင့် ပေါင်မုန့်ခြောက် အမှုန့်ထဲမှာ လှိမ့်ပေးပါ
  7. ကြော်မှာဖြစ်တဲ့အတွက် ဆီကို ခပ်များများ ထည့်ပေးပြီး အပူပေးပါ
  8. ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကို အနေတော်လောက် လျှော့ပေးပြီးမှ မှိုလုံးလေးတွေကို တစ်လုံးချင်း အိုးဆန့်သလောက် ထည့်ကြော်ပေးပါ
  9. ကြော်နေစဉ် အကျက်ညီစေရန် မကြာမကြာ လှန်ပေးပါ
  10. မှိုလုံးကြော်များလုံး ရွှေဝါရောင် သန်းလာပြီ ဆိုရင်တော့ ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ပေးပါ
  11. အထက်ပါ နည်းအတိုင်း မှို အရသာ နယ်ထားကာ လုံးထားတာတွေကို ကုန်တဲ့အထိ ကြော်ပေးပါ
  12. ကြော်ပြီးလို့ ဆီစစ်သွားတာနဲ့ မှိုကြော်လေးများကို စားသုံးရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment