Monday 23 October 2023

အော်ကွေ့ကြည်

 


ဈေးထဲက ၀ယ်လာတဲ့ မုန်လာဥတွေနဲ့ မုန်လာဥမုန့် ( အော်ကွေ့ကြည်) မနေ့က လုပ်ဖြစ်တာနဲ့ ဒီနေ့ပြန်ကြော်ပြီး စားဖြစ်ပါတယ်။

အချဉ်နဲ့ တို့စားရင်း ငယ်ငယ်က မကြာခန သွားစားခဲ့တဲ့ တရုတ်တန်းက မုန့်ဆိုင်လေးတွေကို အလွမ်းဖြေကာ မုန်လာဥ မုန့်လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. မုန်လာဥဖြူ -  400 g
  2. ဆန်မှုန့် - 350 g
  3. ပြောင်းဖူးမှုန့် - 100 g
  4. ရေ - 2 လီတာ
  5. ဆား -  လဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
  6. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း၂ ဇွန်း 
  7. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် 
  8. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းခွဲ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • မုန်လာဥကို အခွံခွာပြီး ခြစ်ထားပါ
  • ဇလုံတစ်ခုတွင် ခြစ်ထားသော မုန်လာဥ ဆန်မှုန့် ပြောင်းမှုန့် ဆား ဆီ သကြား ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ကိုထည့်ပြီး ရေနှင့်သမအောင်မွှေကာ ဖျော်ထားပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပါ
  • မုန်လာဥက ကျက်လွယ်တဲ့အတွက် သတ်သတ်စီ ကျိုရန်မလိုပါ
  • မုန့်ကျိုပြီး ထည့်မည့်ဗန်းကို ဆီအနည်းငယ်ဖြင့် သုတ်ထားပါ
  • အားလုံသမအောင် မွှေပေးပြီးပါက မီးဖိုပေါ်တင်ကာ မီးအေးအေးနှင့် ပျစ်လာအောင် ကျိုပေးပါ 
  • ကျိုနေစဉ် အကျက်ညီစေရန် အဆက်မပြတ် မွှေပေးပါ
  • ကျိုနေသော မုန့်နှစ်ရည် ပျစ်လာပါက သမအောင် ထပ်မွှေပေးပြီးမှ မီးဖိုပေါ်မှ ချပေးပါ
  • မုန့်နှစ်ကို ဆီသုတ်ထားသော ဗန်းထဲလောင်းထည့်ကာ အေအေးခံပေးပါ
  • မုန့်နှစ်များ အေးလာပါက ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ တညလောက် အအေးခံပြီး လှီးမှသာ မုန့်သားလှီးရတာ ပိုပြီး အဆင်ပြေပါတယ်
  • အအေးခံပြီး ရရှိလာသော မုံလာဥမုန့်ကို ဆီပူပူမှာ အနည်းငယ် ကြော်ပေးပြီးပါက ဆယ်ပြီးဆီစစ်ကာ မိမိနှစ်သက်ရာ ပုံစံဖြင့် ပြင်ဆင်ကာ မိမိနှစ်သက်သော အချဉ်နှင့် တွဲဖက်ကာ  သုံးဆောင် နိုင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment