ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ ပုန်းရည်ကြီး လုပ်နည်းကို အားလပ်တဲ့အခါ လိုက်လုပ်နိူင်အောင်လို့ မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းမျာူ
- ပဲပိစပ် - တစ်ကီလို(Horse - gram)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
- ပဲများကို ရေခပ်များများနဲ့ ရေစင်အောင်ဆေးပေးပါ
- ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ဇလုံထဲမှာထည့်ပြီး ရေခပ်များများထည့်ကာ တစ်ညသိပ် စိမ်ထားပေးပါ
- ရေစိမ်ချိန် ပြည့်တာနဲ့ စိမ်ထားသော ရေများသွန်ကာ ဇောက်နက်သော အိုးထဲကို ထည့်ပေးပါ
- ပဲများမြုပ်အောင် ရေထည့်ပြီး ပြုပ်ပေးပါ
- ပဲများ အကျက်ညီစေရန် မကြာမကြာ မွှေမွှေပေးပါ
- ပဲပြုပ်နေစဉ် ပဲများ နူးမနူး စမ်းစမ်းကြည့်ပေးပါ
- ပဲမနူးသေးပါက ရေထပ်ထပ်ထည့်ပြီး ပဲနူးတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးပါ
- ပဲများနူးလာတာနဲ့ ဆားထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပဲပြုပ်နဲ့ ပဲပြုပ်ရည်တွေကို ဇကာခံပြီး စစ်ပေးပါ
- မာမာကတော့ ပဲအနှစ်ရအောင် ဇကာစိတ်စိတ်လေးထဲမှာထည့်ပြီး တိုက်ယူပါတယ်
- ပဲပြုပ်ရည်နဲ့ ပဲအနှစ်တိုက်ထားတာကို ဇလုံထဲမှာထည့်ပြီး လေလုံအောင်ပိတ်ကာ အခန်းအပူချိန်အတိုင်း သုံးရက်နီးပါး အချဉ်ဖောက်ပေးပါ
- ပဲအနှစ်များ အချဉ်ဖောက်လာတာနဲ့ ပုန်းရည်ကြီးကျိုဖို့ ပြင်ဆင်ပေးပါ
- အိုးထဲမှာ ပဲအနှစ်များထည့်ပြီး မီးအနေတော်နှင့် ကျိုပေးပါ
- စိတ်ရှည်လက်ရှည် မွှေပေးနေရင်းက ပဲများ ပြစ်ခဲလာတဲ့အိ ကျိုပေးပါ
- ပဲရည်များ ရေခမ်းပြီး ပြစ်ခဲလာပါက ချဉ်ဖြုံ့ဖြုံ့ ခပ်စိမ့်စိမ့် အရသာ ပုန်းရည်ကြီးကို ရပါပြီ။
Looking for this recipe a long time and thank you.
ReplyDelete