ငါးဖယ်ချဉ်လေး လုပ်ထားတာ ရလာပြီဆိုတော့ ငါးဖယ်ချဉ်သုပ်လေး စားချင်လာခဲ့တယ် ငါးဖယ်အသား ခြစ်ပြီးသားလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ငါးဖယ်အသားချဉ်လေး လုပ်ထားတာ အဆင်ပြေလွန်းလို့ ငါးဖယ်ချဉ် သုပ်နည်းလေးကို မာမာပြင်ဆင်ထားတဲ့ နည်းအတိုင်း မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ငါးဖယ်ချဉ် - လေးတုံး
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်လုံး
- နံနံပင် - နှစ်သက်သလောက်
- ငရုတ်သီးစိမ်း - နှစ်သက်သလောက်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်ပဲ
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
ငါးဖယ်ချဉ်သုပ်ရန် ပြင်ဆင်ပုံ
- ငါးဖယ်ချဉ်ကို လက်တစ်လုံးလောက် အနေအထားလေးတွေ တုံးပေးပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလှီးထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး စားနိုင်သလောက် လှီးထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်း လှီးထားပါ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
ငါးဖယ်ချဉ်သုပ်ပုံ
- ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ငါးဖယ်ချဉ် ကြက်သွန်နီ နံနံပင် အရသာမှုန့် ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် ပဲဆီတို့ ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အရသာ သမအောင် ခပ်ဖွဖွလေး နယ်ပေးပြီးပါက အရသာကို မြည်းပေးပါ
- အရသာ မြည်းပြီးတာနဲ့ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ချဉ်ငံစပ် ငါးဖယ်ချဉ်သုပ် မွှေးမွှေးလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment