ဒီနေ့တော့ မာမာတို့မြို့လေးမှာ နေသာမိုးခြောက်တဲ့ ရာသီဥတုလေးကို ရနေပါတယ် ရာသီဥတုလေး ကောင်းနေတော့ စိတ်ပါလက်ပါနဲ့ ဟင်းတွေ ချက်ချင်တဲ့ နေ့လေးတစ်နေ့ဆိုရင်လဲ မမှားပါဘူး။
ဒါကြောင့်မိုလို့ ဘဲကင်လေး ကင်ဖြစ်ပါတယ် လုပ်ရတာလဲလွယ် ပြင်ဆင်ရတာလဲ လွယ်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကင်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဘဲ - အနေတော် တစ်ကောင်
- ပျားရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၇ဇွန်း (အရသာစပ်ရန်)
- ပျားရည် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း (ဘဲကင်နေစဉ် သုတ်ပေးရန်)
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း (ဘဲကင်နေစဉ် သုတ်ပေးရန်)
- Chinese cooking wine - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- တရုတ်မဆလာ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ဗနီကာ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း နှစ်ဇွန်းခွဲ
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ်ဇွန်းခန့်
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ဆယ့်ငါးမွှာ
- ချင်းတက် - လက်တစ်ဆစ်သာသာ
- ကြက်သွန်မိတ် - ဆယ်ပင်ခန့်
- နာနတ်ပွင့် - လေးပွင့်
- ပဲငပိ အချို - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
- Aluminum foil - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
- ကင်ပျစ်ဇကာ - တစ်ခု
- ကင်မည့်ဗန်း - တစ်ချပ်
အရသာစပ်ရန်
- ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ပျားရည် Chinese cooking wine ဗနီကာ တရုတ်ဆမလာ ဆီ နာနတ်ပွင့်တို့ကို ရောမွှေထားပါ
ဘဲဗိုက်ထဲထည့်ရန် ပြင်ဆင်ပုံ
- ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းပေးပါ
- ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးကာ ခပ်ရှည်ရှည် လှီးထားပါ
- ကျန်နေသော ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
ဘဲကင်ရန် ပြင်ဆင်ပုံ
- ဘဲရဲ့ ဗိုက်ထဲမှ အူကလီစာများကို အကုန်ထုတ်ပေးပါ
- ဘဲတစ်ကောင်လုံးကို အတွင်းအပြင် သန့်စင်နေအောင် ရေဆေးပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဘဲတစ်ကောင်လုံးကို ခြောက်သွေ့နေအောင် သုတ်ပေးပါ
- ရေသုတ်ပြီးတာနဲ့ ဘဲကိုဆားနှင့် အတွင်းအပြင် အကုန်လုံးကို လိုက်ပွတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပျားရည်နှင့် အပြင်ဖက်ကို လိုက်သုတ်ပေးပါ
- ဘဲရဲ့ ဗိုက်ထဲကို ချင်း ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ကြက်သွန်မိတ်များကို ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အရသာ စပ်ထားသော အနှစ်ကို ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းစာယူပြီး ဗိုက်ထဲကို ထည့်ပေးပါ
- ပဲငပိကိုလဲ ဘဲရဲ့ ဗိုက်ထဲကို ထည့်ပေးပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဘဲပေါင်နှစ်ချောင်းကို စုပြီးခြည်ပေးကာ ဗန်းထဲမှာ ပက်လက်အနေအထား ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာတဲ့ အရသာ စပ်ထားလို့ ပိုတာတွေကို ဘဲတစ်ကောင်လုံးအပေါ် လောင်းချပေးကာ အဖုံးအုပ်ပေးပါ
- ရေခဲသေတ္တာ မခဲတဲ့ အကန့်ထဲမှာ ငါးနာရီခန့် အနည်းဆုံး နှပ်ထားပေးပါ
ဘဲကင်နေစဉ် သုတ်ပေးရန်
- ဆီနှင့်ပျားရည်ကို ပန်းကန်တစ်ခုထဲမှာ ရောမွှေထားပါ
ဘဲကင်ကင်နည်း
- ဘဲကင် ကင်မည့် ဗန်းထဲကို ဘဲကင်တဲ့အခါ အရည်များ ကျလာပါက ဗန်းမညစ်ပါတ်စေရန် aluminum foil ခင်းပေးပါ
- ထိုအပေါ်မှာ ကင်မည့်ကင်ပျစ် ဇကာလေးကို တင်ပေးပါ
- ထိုအပေါ်မှာမှ အရသာ နှပ်ထားသော ဘဲကိုတင်ပေးပါ
- Ovenကို 200 ဒီကရီနှင့် ဖွင့်ပေးကာ ဘဲကင်ကင်မည့် ဗန်းကို oven ထဲ ထည့်ပေးပါ
- တစ်ဖက်ကို နာရီဝက်လောက် ကင်ပေးကာ နာရီဝက် ပြည့်တာနဲ့ အပြင်ကို ခနထုတ်ပေးပါ
- နောက်တစ်ဖက် မလှည့်ခင် ဘဲတစ်ကောင်လုံးကို ပျားရည်နှင့်ဆီ စပ်ထားသော အရည်ကို သုတ်ပေးပါ
- နာရီဝက်တစ်ခါ အပြင်ထုတ်ထုတ်ပေးပြီး ပျားရည်နှင့်ဆီ စပ်ထားသော အရည်ကို သုတ်ပေးလိုက် ပြန်ကင်လိုက်နှင့် တစ်နာရီခွဲမှ နှစ်နာရီလောက်အထိ ကင်ပေးပါ
- ဘဲသား အရည်ခွံလေးတွေ မွှေးပြီးကြွတ်ရွလာပြီဆိုရင် ဘဲကင်မွှေးမွှေးလေး ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment