ဒီနေ့တော့ ကျန်ခဲ့တဲ့ သောကြာနေ့က သံပုယိုသီးလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ဆားစိမ်ဖြစ်ပါတယ် သမီးငယ်လေး ကျောင်းပိတ်တဲ့အခါ အိမ်ကိုခန ပြန်လာပါမယ်။
သူအိမ်ကို ပြန်ရောက်တာနဲ့ ဒံပေါက်စားချင်တယ်လို့ ပူဆာတဲ့အခါ ဒီမေမေက အဆင်သင့် ချက်ကျွေးလို့ရလာအောင် သံပုယိုသီး သနပ်လေး လုပ်ထားပါမယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ သံပုယိုသီးဆားစိမ် လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- သံပုယိုသီး - ၇ လုံး
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၇ဇွန်း
- ဖန်ပုလင်းသန့်သန့် - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
- ဖန်ပုလင်းကို ပြောင်စင်နေအောင် ဆပ်ပြာနှင့် တိုက်ခြွတ်ဆေးကြောပေးပါ
- ဖန်ပုလင်းကို ရေဆေးပြီးတာနဲ့ နေပုပူမှာ ခြောက်သွေ့နေအောင် နေလှန်းပေးပါ
- သံပုယိုသီးကို ရေဆေးပြီး ရေခြောက်အောင် သုတ်ပေးပါ
- အညှာဘက်မှ ထိပ်ကလေးကို လှီးပေးကာ အောက်ချေအထိ မပြတ်အောင် လေးစိန်ခြမ်းပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ သံပုယိုသီး တစ်လုံးကို ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းစာစီ သိပ်ပေးပါ
- သံပုယိုသီးများ ဆားသိပ်ပေးပြီးတာနဲ့ ဖန်ပုလင်းထဲမှာ ဆန့်သလောက် ဖိသိပ်ထည့်ပေးပါ
- ကျန်နေတဲ့ သံပုယိုသီးတွေကို ဒီအတိုင်းလေးဘဲ ထားပေးထားပါ
- သံပုယိုသီး ပုလင်းကို အဖုံးအုပ်ပေးပြီး နေပူပူမှာ တစ်နေကုန် လှန်းပေးပါ
- တစ်နေလောက် လှမ်းပြီးတာနဲ့ သံပုယိုသီး အချဉ်နဲ့ ဆားထိတွေ့ချိန်မှာ အချဉ်ရည်များ ထွက်လာပြီး ပုလင်းထဲမှာ ချောင်လာပါလိမ့်မယ်
- ချောင်နေသော နေရာအတွက် ပိုနေသော သံပုယိုသီးများကို ဆန့်သလောက် ဖိသိပ်ထည့်ပေးကာ အဖုံးအုပ်ပြီး နေထပ်လှန်းပေးပါ
- အထက်ပါ နည်းအတိုင်း နေငါးရက်လောက် လှန်းပေးပြီးပါက သံပုယိုသီး ဆားစိမ်လေး ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment