Friday, 22 October 2021

ဘူးသီးကြော်

 









ဒီနေ့တော့ စားလို့ကောင်းလွန်းတဲ့ ဘူးသီးကြော်ပြီး ပန်ထွေဖျော် အချဉ်ရည်နဲ့ စားဖို့ ပြင်ထားပါတယ် ကြော်ချိန် မကြာသလို ကြွတ်ကြွတ်ရွရွလေးနဲ့ စားကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် နေ့လည်နေ့ခင်း အပျင်းပြေ စားရအောင် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ဘူးသီး  -  လက်မလောက်အထူ လှီးထားသော အစိတ် ၁၅ စိတ်
  2. တန်ပူရာမှုန့် - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တစ်ခွက်ခွဲ
  3. ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တစ်၀က်သာသာ
  4. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  5. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က် 
  6. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  7. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပန်ထွေဖျော်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  • ခရမ်းချဉ်သီး အလုံးကြီးကြီး တစ်လုံးကို နူးအိနေအောင် ပြုပ်ပေးပြီး အခွံများ ခွာထားပေးပါ
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  • အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ
  • ပဲဆီ ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  • ရေကျက်အေး မိမိနှစ်သက်သလောက်
  • ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးကို ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ထည့်ပေးပြီး သမသွားအောင် မွှေပေးပါ

ကြော်ဖို့ပြင်ရန်
  • တန်ပူရာမှုန့် နနွင်းမှုန့် ဆား အချိုမှုန့်တို့ကိုရေနဲ့ရောပြီး သမအောင်မွှေပေးပြီး ခပ်ပျစ်ပျစ်ဖျော်ပေးပါ
  • မုန့်နှစ်ပျစ်နေစေရန် ရေကို နည်းနည်းခြင်း ထည့်ဖျော်ပေးပါ
  • ရေကို လိုတိုးပိုးလျှော့ လုပ်ပေးပါ
  • ဘူးသီးကို ရေဆေးကာ ပုံပါအတိုင်း အကွင်းလိုက် လှီးပေးပြီး ကန့်လန့်ဖြတ် လက်တလုံးလောက် အနေလေးတွေ လှီးထားပါ
  • အရသာ စပ်ထားသော မုန့်နှစ်ထဲမှာ ဘူးသီးစိတ်ကို နှစ်ပေးပါ
  • ဆီကို မီးအပူပေးပြီး ဆီပူပြီး ကျက်လာပါက ဘူးသီး မုန့်နှစ်လူးကို ထဲ့ကြော်ပေးပါ
  • မီးအရမ်း မများစေရန် သတိပြုပြီး ကြော်ပေးပါ တစ်ဖက်ရွှေဝါရောင်သန်းလာပါက တစ်ဖက်ကိုလှန်ပေးပါ
  • နှစ်ဖက်လုံး ရွှေဝါရောင်သန်းလာပါက ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
  • ဆီစစ်သွားပါက ဘူးသီးကြော် ကြွတ်ကြွတ် ချိုချိုလေးကို ပန်ထွေဖျော်လေးနဲ့ တွဲဖက်ကာ စားလို့ရပါပြီ။

No comments:

Post a Comment