ႏွစ္တရာ ပဲသီးေလးေတြ ဝယ္လာျဖစ္တာနဲ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ေရာျပီး ကင္ေပးထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ပုဇြန္ကင္ ကင္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၅ေကာင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၇မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ႏွစ္တရာပဲသီး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ႏွစ္တစ္ရာပဲသီးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ႏူးေအာင္ ျပဳပ္ေပးထားပါ
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ေပးကာ အျမွီးခ်န္ထားျပီး ေၾကာဖက္မွ အမဲေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးပါ
- အားလံုးသန္႕စင္ျပီးပါက ေရႏွင့္ထပ္ျပီး ေဆးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ဆား အရသာမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းႏွင္႔ ဆီတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပုဇြန္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ဆား အရသာမွဳန္႕ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆီထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ႏွင့္ေရာနယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ပုဇြန္ႏွပ္ထားတာ အခ်ိန္ျပည္႔တာနဲ႕ ကင္မည့္အိုးကို အပူေပးပါ
- အကင္အိုး ပူလာတာနဲ႕ အိုးကို ဆီသုတ္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို တစ္ေကာင္ခ်င္း ထည့္ကင္ေပးပါ
- ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြး ဆိုသလိုပါဘဲ တစ္ဖက္ကို တမိနစ္ခြဲစီေလာက္ဘဲ ကင္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ကင္ျပီးတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးပန္းကန္ထဲ ထည္႔ေပးပါ
- ထိုအကင္အိုးထဲမွာ ႏွစ္တရာပဲသီးကို ထည္႔ေပးျပီး လက္က်န္ဆီႏွင္႔ လွိမ္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆယ္ေပးျပီး မိမိတို႔ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္မည့္ ပုဇြန္ကင္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
အကင္အိုး မ႐ွိပါက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးႏွင့္ ကင္ႏိူင္သလို မီးေသြးမီးဖိုေပၚတို႕မွာလဲ ကင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment