အခုရက္ထဲ ရာသီဥတုကလဲ မတည္ျငိမ္ေသးသလို ေတာမီးေတြကလဲ ဟိုတစ္ကြက္ ဒီတစ္ကြက္ ေလာင္ေနဆဲမို႔လို႔ ေထြလီကာလီေတြလဲ သိပ္မခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါဘူး။
ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလး စားရေလေအာင္ ၾကက္သားပဲသီး အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တာနဲ႔ မာမာေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 100 g
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္ေတာင္႔ခန္႔
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသး အေျမွာင္းေလးေတြလွီးကာ အရသာ နယ္ထားပါ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးကာ ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသား မာလာတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ေရခမ္းသြားျပီး ဆီျပန္ထြက္လာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ မံုလာဥနီ ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ပဲသီးတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုမၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးပါ
- အသီးမ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထည္႔ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားပဲသီးေၾကာ္ ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ေလးကို ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလး တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment