ဒီေန႔ေတာ႔ King Oyster Mushroom ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေပါင္းပါမယ္ ေပါင္းတဲ႔အခါမွာ အခ်ဳိရည္မ်ား ထြက္လာတဲ႔အတြက္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ျပင္ေပးႏိူင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ မွဳိေပါင္းအရည္ေသာက္ဆမ္း ျပင္ဆင္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- King Oyster Mushroom - 250 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မွဳိမွ မလိုေသာ ေအာက္ေခ်ကို လွီးထုတ္လိုက္ျပီး ေရေဆးကာ လက္တစ္လံုး အရြယ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ တစ္ျခမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ဆား ပဲငံျပာရည္ ေရႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး သမေအာင္ ျပင္ထားပါ
- ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ မွဳိ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ အရသာ စပ္ထားေသာ ပဲငံျပာရည္တို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
- ထိုပန္းကန္ကို ေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းမည္႔ခလုတ္ကို ႏွိပ္ေပးျပီး ၅မိနစ္ ေပါင္းေပးပါ
- မွဳိေပါင္းခ်ိန္ ငါးမိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေလထုတ္မည္႔ ခလုတ္ကို ႏွိပ္ျပီး ေလကုန္ေအာင္ ႏွိပ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
- မွဳိေပါင္းစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မွာ အရမ္းကို ခ်ဳိတဲ႔အတြက္ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ျပင္ေပးႏိူင္ပါတယ္
- ျပီးတာနဲ႔ မွဳိေပါင္းပန္ကန္ကို ေပါင္းအိုးအျပင္သို႔ ထုတ္ေပးျပီး ပူပူလူလူ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment