Thursday, 5 March 2020

Oyster မှိုပေါင်း





ဒီေန႔ေတာ႔ King Oyster Mushroom ေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေပါင္းပါမယ္ ေပါင္းတဲ႔အခါမွာ အခ်ဳိရည္မ်ား ထြက္လာတဲ႔အတြက္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ျပင္ေပးႏိူင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ မွဳိေပါင္းအရည္ေသာက္ဆမ္း ျပင္ဆင္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. King Oyster Mushroom - 250 g
  2. ၾကက္သြန္နီ -  အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
  6. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  8. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. မွဳိမွ မလိုေသာ ေအာက္ေခ်ကို လွီးထုတ္လိုက္ျပီး ေရေဆးကာ လက္တစ္လံုး အရြယ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ တစ္ျခမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ  ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ဆား ပဲငံျပာရည္ ေရႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကို ေရာျပီး သမေအာင္ ျပင္ထားပါ
  5. ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ မွဳိ  ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ အရသာ စပ္ထားေသာ ပဲငံျပာရည္တို႔ကို ထည္႔ေပးပါ
  6. ထိုပန္းကန္ကို ေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းမည္႔ခလုတ္ကို ႏွိပ္ေပးျပီး ၅မိနစ္ ေပါင္းေပးပါ
  8. မွဳိေပါင္းခ်ိန္ ငါးမိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေလထုတ္မည္႔ ခလုတ္ကို ႏွိပ္ျပီး ေလကုန္ေအာင္ ႏွိပ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
  9. မွဳိေပါင္းစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မွာ အရမ္းကို ခ်ဳိတဲ႔အတြက္ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ျပင္ေပးႏိူင္ပါတယ္
  10. ျပီးတာနဲ႔ မွဳိေပါင္းပန္ကန္ကို ေပါင္းအိုးအျပင္သို႔ ထုတ္ေပးျပီး ပူပူလူလူ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment