ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ ေစ်းကအျပန္ မံုလာဥေတြ ဝယ္လာျပီး ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ ထမင္းျမိန္ေစမဲ႔ မံုလာဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ပါတယ္။
မာမာ႔တို႔ ထမင္းဝိုင္းအတြက္ ထမင္းျမိန္ေဆး ဟင္းရည္ေသာက္ဆမ္း တစ္မယ္ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းျမိန္ျမိန္ေလး စားရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- မံုလာဥျဖဴ - အေနေတာ္ ၃လံုး
- မံုညွင္ရြြက္ - အေနေတာ္ တစ္ပင္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ေလးလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး သံုးျပား
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္ေကာင္ခန္႕
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာဥျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာမိမိႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- မံုညွင္းပင္ကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး အခြံခြာကာ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး သန္႕စင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- မန္က်ည္းသီး အႏွစ္ကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ လွီးထားေသာ မံုလာဥမ်ား မုန္႕ညွင္း႐ြက္မ်ား ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ပုဇြန္ထုတ္ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ေရပါက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
- မံုလာဥႏွင့္ မုန္႕ညွင္း႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူကာ မံုလာဥမ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ကိုထည့္ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ၄မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာရေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပး၍ နံနံပင္အုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- နံနံပင္ အနံ႔ ေလး ေမႊးေနတဲ့ မံုလာဥသီးစံု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း အရည္ေသာက္ဆမ္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment