ထမင်းစားလို့ မိန်စေမဲ့ ကြက်သားချိုချဉ်ကြော်လေး ကြော်ပါတယ် စားမိန်ဟင်းလေးဖြစ်ပြီး ဟင်းတမယ်ထဲနဲ့ ထမင်းမိန်စေတဲ့အတွက် ကြော်စားနိူင်အောင် ချိုချဉ်ကြော်နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကြက်ရင်ပုံသား - 200 g
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ဥ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
- မုံလာဥနီ - အနေတော် တစ်ဥ
- ပဲတောင့်ရှည် - ၃တောင့်
- ပန်းဂေါ်ဖီ - အနေတော် ၃ခက်
- ချင်း - အနည်းငယ်
- ကြက်သွန်မြိတ် - ၃ပင်ခန့်
- ချိုချဉ်ဆော့စ်ရည် - ၃ဇွန်း
- ကော်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဇွန်းသာသာ
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အနောက် - ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း
- သံပုရာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တ၀က်း
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၅ဇွန်း (ချိုချဉ်ကြော်ရန်)
ချိုချဉ်ဆော့စ်ရည်လုပ်နည်း
- ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် - ၃ဇွန်း
- သကြား -၂ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည် - ၁ဇွန်း
- သံပုရာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ဇွန်းတဝက်
- ရေ - လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံး တလုံးစာ
- ဆား - အနည်းငယ် (အထက်ပါ ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးကိုရောပြီး ဆော့စ်ရည်အဖြစ် ကျိုထားပါ)
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သားကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ခပ်နုတ်နုတ်လေးတွေ စင်းပေးကာ ဆားအနည်းငယ် အချိုမှုန့်အနည်းငယ်တို့နှင့် အရသာ အနည်းငယ် နယ်ထားပေးပါ
- ကြက်သွန်နီကို လေးစိတ်ခွဲပြီး အလွှာတွေရအောင် ခွာထုတ်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
- အခြားအသီးအနှံတွေကိုလည်း ရေဆေးကာ အနေတော် လှီးထားပါ
- ချင်းကိုလဲ အခွံခွာကာ အမျှင်လေးတွေရအောင် လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်မြိတ်ကို ၁လက္မအရွယ် ပိုင်းဖြတ်ထားပါ
- ဒယ်အိုးတစ်လုံးကို ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာလျှင် ချင်းမျှင်လေးတွေကို ဆီသတ်ပြီး စင်းပြီးအရသာ နယ်ထားသော ကြက်သားကို ထည့်ကြော်ပါ
- ကြက်သားအသားများ မာပြီးလျတ်လာပါက ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ပေးကာ တည်ပေးပါ
- ရေခမ်းပြီး ဆီသံကြားလာပါက အိုးအဖုံးဖွင့်ပေးပြီး အသားများကို သမအောင် မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ကြက်သွန်မိတ်မှ လွဲပြီး ကျန်အသီးအရွက်များကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- အသီးအရွက်များ အနည်းငယ် နွမ်းသွားပါက ချိုချဉ်ဆော့စ်ရည် လောင်းထည့်ပြီး အရသာ သမသွားအောင် မွှေပေးပါ
- အရသာမြည်းပြီး လိုသလိုပြင်ကာ ကြက်သွန်မြိတ်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
- အားလုံးသမသွားပြီ ဆိုတာနဲ့ အရမ်းစားလို့ ကောင်းလွန်းတဲ့ ကြက်သားစင်းကော ချိုချဉ်ကြော်လေး ရပါပြီ။
အန္တီ့နည္းအတိုင္းခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းမွေကာင္း
ReplyDeleteစားလို႔ေကာင္းတယ္ဆိုလို႔ ဝမ္းသာပါတယ္ သမီးေရ
Delete