ဒီတစ္ခါေတာ႔ ၾကက္သားစင္းေကာနဲ႔ ၾကက္ဥေပါင္းေလး ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းမစားခ်င္တဲ႔ ရက္ေတြမွာ အခုလို ေပါင္းျပီးစားရတာ အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းျဖစ္ခဲ႔ျပီး အရသာ ရွိလြန္းတဲ႔ ၾကက္သားၾကက္ဥေပါင္းနည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ - 500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- င႐ုတ္ေကာင္းေစ႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေပါင္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အ႐ိုးမ်ားဖယ္၍ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေ႐စင္ေအာင္ေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို ေလွာ္ေပးျပီး မွဳန္႕ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲကို ၾကက္သား ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္မိတ္ ဆား အရသာမွဳန္႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွင္႔ ၾကက္ဥတို႕ထည့္ျပီး အ႐သာ၀င္ေအာင္ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္လံုးေလးေတြထဲကို ေျပာင္းျပီးထည္႔ထားေပးပါ
ေပါင္းနည္း
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရထည့္ျပီး ၾကက္သားပန္းကန္ကိုထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ေပါင္းခ်ိန္ မိနစ္၂၀ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ
- မိနစ္၂၀ျပည့္ပါက ေမႊးျပီး ႏူးညံ႔ေနတဲ႔ ၾကက္သားေပါင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ရပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ မိမိအသံုးျပဳေသာ ေပါင္အိုးအေပၚ မူတည္ျပီး ေပါင္းခ်ိန္မ်ား ကြာျခားႏိူင္တဲ႔အတြက္ အခ်ိန္ကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ႔ လုပ္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment