Saturday, 14 September 2019

မုံလာဥနီ ဆနွင်းမကင်း














ဒီတခါတော့ မုံလာဥနီလေးတွေ ဝယ်လာတာ များနေတဲ့အတွက် ဆနွင်းမကင်းလေး ဖုတ်ဖြစ်ပြန်ပါတယ် စားလွှိုအရမ်းကောင်းပြီး အချိုပွဲ ပြင်လို့လဲ အရမ်းကောင်းလွန်းတဲ့ မုန့်တမျိုးပါ ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်တဲ့ နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. မုံလာဥနီ - 1 kg
  2. ဂျုံမှုန့် - 120 g
  3. ရွှေကြည်မှုန့် - 60 g
  4. သကြား - 150 g (အချိုကြိုက်ပါက ပိုထည့်ပါ)
  5. ထောပါတ် - 150  g
  6. အုန်းနို့ - 150 g
  7. ရေ - 150 g
  8. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  9. ဘိန်းစေ့ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  10. အုန်းသီးမှုန့် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  11. မုန့်ဖုတ်မည့်ဘန်း - တခု
ပြင်ဆင်ပုံ
  • မုန်လာဥနီကို အခွံခွာတဲ့ဒါးနှင့် အခွံများခွာပေးကာ ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အမျှလေးများ ရလာအောင် ခြစ်ပေးပါ
  • မုန့်ဖုတ်မည့် ဗန်းကို ထောပါတ်ဆီနှင့် သုတ်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
  • ဇလုံတလုံးထဲမှာ ဘိန်းစေ့မှလွဲပြီး ကျန်တဲ့ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ထည့်ပေးပြီး သမအောင် ရောမွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မကပ်တဲ့ အိုးတလုံးထဲမှာ ထည့်ပေးပြီး မီးအနေတော်နှင့် တည်ပေးပါ
  • အိုးမကပ်စေရန် မကြာမကြာ မွှေမွှေပေးပြီး တည်ထားသော အိုးထဲမှာ မုံလာဥနီ မုန့်သားထဲမှ ထောပါတ်ဆီ ပြန်တက်လာတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
  • အိုးထဲမှာ ထောပါတ်ဆီ ပြန်တက်လာပါက မုန့်ဖုတ်မည့် ဗန်းထဲသို့ ထည့်ပေးပါ
  • မုန့်သားထည့်နေစဉ် မုန့်သားမျက်နှာပြင်ကို ညီစေရန် လိုက်ဖိပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မုန့်သားအပေါ်မှာ ဘိန်းစေ့များကို ဖြန့်ထည့်ပေးပါ
  • အဆင်သင့်ဖြစ်တာနဲ့ မိုက်ခရိုဝေ့ထဲမှာ တမိနစ်စီ ၈မိနစ်လောက် ထည့်ပေးပါ
  • မုန့်ဖုတ်တဲ့အချိန် ပြည့်တာနဲ့ မီးဖိုအပြင်ဖက် ထုတ်ပေးပြီး အအေးခံပေးပါ
  • မုန့်သားအေးသွားတာနဲ့ မိမိနှစ်သက်သလို လှီးပေးပြီး အချိုပွဲအတွက် စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
  • မိုက်ခရိုဝေ့ မီးဖိုနဲ့ မဖုတ်ဘဲ oven နဲ့ ဖုတ်ပါက 200 c နှင့် ၁၀မိနစ်လောက် ကျိုပြီးဖွင့်ထားပြီး ၂၅မိနစ်လောက် ဖုတ်ပေးပါ
  • မုန့်ဖုတ်ချိန် ပြည့်တာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပြီး မီးဖိုထဲက လက်ကျန်အပူရှိန်နှင့် ၁၀မိနစ်လောက် ထည့်ထားပါ
  • ပြီးမှ အပြင်ကို ထုတ်ပေးပြီး အအေးခံကာ မိမိနှစ်သက်သလို လှီးပေးပါ
  • မုန့်သားကို လှီးပြီးတာနဲ့ အချိုပွဲအတွက် ပြင်ဆင်ပေးပြီး စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment