Thursday, 5 September 2019

ကန်စွန်းဥ ဆနွင်းမကင်း














ဒီနေ့တော့ ကန်စွန်းဥလေးတွေ ဝယ်လာပြီး မစားဖြစ်လေတော့ အချိန်လေးလဲ ရနေတာနဲ့ ကန်စွန်းဥ ဆနွင်းမကင်းလေး အချိုတည်းဖို့အတွက် လုပ်ဖြစ်သွားပါတယ်။

ဒါကြောင့်မို့လို့ စားလို့ကောင်းပြီး အရသာ ရှိလွန်းတဲ့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ကန်စွန်းဥ - 1 kg
  2. ဂျုံမှုန့် - 120 g
  3. ရွှေကြည်မှုန့် - 60 g
  4. သကြား - 150 g
  5. ထောပါတ် - 150  g
  6. အုန်းနို့ - 150 g
  7. ရေ - 150 g
  8. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံ တစ်ပုံ
  9. ဘိန်းစေ့ - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  10. အုန်းသီးမှုန့် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  11. မုန့်ဖုတ်မည့်ဘန်း - တခု
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကန်စွန်းဥကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နူးနေအောင် ပြုပ်ပေးကာ အခွံခွာပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဇလုံထဲမှာထည့်ပြီး ကျေသွားအောင် ချေပေးပါ
  • ရွှေကြည်မှုန့်ကို အသားထူသော အိုးထဲမှာထည့်ပြီး ရွှေဝါရောင် ရလာအောင် မီးအေးအေးနှင့် လှော်ပေးကာ အအေးခံထားပါ
  • ဂျုံမှုန့်ကို ဇကာစိတ်စိတ်လေးနှင့် အမှုန့်စစ်ထားပါ
  • မုန့်ဖုတ်မည့်ဘန်းကို ထောပါတ်ဆီ အနည်းငယ်နှင့် သုတ်ပေးထားပါ
  • အုန်းနို့ ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းခန့်နှင့် ထောပါတ် ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းကို ချန်ထားပါ
  • ကန်စွန်းဥ ချေထားသော ဇလုံထဲမှာ ဂျုံမှုန့် ရွှေကြည်မှုန့် သကြား ဆား ထောပါတ်နှင့် အုန်းနို့တို့ထည့်ကာ အရသာ သမအောင် မွှေပေးပါ
  • မုန့်သားမှာ အရသာ သမသွားတာနဲ့ မကပ်သော အိုးထဲထည့်ကာ မီးအနေတော်နှင့် တည်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အရသာ သမအောင် တည်ပေးထားသော မုန့်သားကို ထိုဘန်းထဲသို့ လောင်းထည့်ပေးပါ
  • မုန့်သားမျက်နှာပြင် ညီစေရန် ယောင်းမဖြင့် အနည်းငယ် လိုက်ညှိပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဘိန်းစေ့များကို လိုက်ဖြူးပေးပြီး ဘိန်းစေ့အပေါ်မှ အုန်းသီးမှုန့် လိုက်ဖြူးပေးပါ
  • မုန့်သားအပေါ်မှ အုန်းနို့နှင့် ထောပါတ်ဆီကို အပေါ်မှနေပြီး ဖြန်းပေးပါ
  • Ovenကို 200 C မှာထားပြီး ၅မိနစ်လောက် ကြိုဖွင့်ထားပေးပါ
  • မီးကြိုဖွင့်ထားသော oven ထဲမှာ မုန့်ဘန်းကို ထည့်ပေးပြီး မိနစ်၂၀ ဖုတ်ပေးပါ
  • မုန့်ဖုတ်ချိန် ပြည့်တာနဲ့ မီးပိတ်ပေးပြီး လက်ကျန်မီးအပူရှိန်နှင့် မိနစ်၂၀လောက် oven ထဲမှာထားပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုထဲမှ ထုတ်ပေးကာ အပြင်ထုတ်ပေးပြီး အအေးခံပေးပါ
  • Oven နှင့် မဖုတ်လိုပါက 800 w အားရှိသော မိုက်ခရိုဝေ့ မီးဖိုထဲမှာ တမိနစ်စီ ၇ခါလောက် ဖုတ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုအပြင်ဖက်ထုတ်ပြီး အအေးခံကာ မုန့်သားအေးလာမှ မိမိနှစ်သက်သလို လှီးပေးပါ
  • စိမ့်ပြီးမွှေးနေတဲ့ ကန်စွန်းဥ ဆနွင်းမကင်း စိမ့်စိမ့်လေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
  • မုန့်သားအေးလာတာနဲ့ မိမိနှစ်သက်သလို အတုံးလေးတွေ တုံးပေးပြီး မုန့်ပွဲကို ပြင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment