Tuesday, 17 September 2019

သံပုရာရည္ စမုသီ ခ်ဳိခ်ဥ္ေလး




သံပုရာရည္ ခ်ဳိခ်ဥ္​ေအးေအး ​ေမႊးေမႊးေလးကို ရင္ထဲမွာေအးျပီး ခံတြင္းရွင္းရေလေအာင္ စမုသီေလးလုပ္ကာ ​ေဖ်ာ္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္လြန္းတဲ႔ ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

​ေရခဲကိုေတာ႔ ေရခဲျခစ္ မရွိတဲ႔အတြက္ အသီးၾကိတ္တဲ႔ ဘလင္​ဒါထဲမွာ နည္းနည္းခ်င္း ထည္႔ျပီး ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။

ေရခဲကို ညက္​​ေန​ေအာင္​ ၾကိတ္​ၿပီးမွ သံပုရာရည္နဲ႔​ေရာကာ စမုသီေလး ျပင္​ထားတာမို႔ လြယ္​ကူျမန္​ဆန္​ၿပီး တျဖည္​းျဖည္​းခ်င္​းနဲ႔ တစိမ္႔စိမ္႔ ​ေသာက္​နိူင္​ပါတယ္​။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • သံပုရာသီး - ခပ္ၾကီးၾကီး တလံုး
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (အခ်ဳိၾကိဳက္​ပါက ပိုထည္​့ပါ)
  • ဆား - လက္ညိွဳးႏွင္႔ လက္မအၾကား တညွစ္စာ
  • ေရ - 1 cup
  • ေရခဲတုန္း - 1 cup
  • အသီးအရြက္ၾကိတ္ေသာ - ဘလင္ဒါ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သံပုရာသီးကို ေရေဆးပီး ထက္ဝက္ျခမ္းေပးကာ အေစ႔မ်ား ဖယ္ေပးျပီး အရည္ညွစ္ ေပးထားပါ
  2. သၾကား ဆား ေရႏွင္႔ ေရခဲတုန္းတို႔ကို ျပင္ထားပါ
  3. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ေရခဲတုန္း ေရ ဆားနွင္​့ သၾကားတို႔ကို ဘလင္ဒါထဲ ထည္႔ေပးပါ
  4. ေရခဲမ်ားကို နည္းနည္းခ်င္းထည္႔ျပီး ေက်ျပီးသမသြားေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ ​ၾကိတ္တ္​ထား​ေသာ ​ေရခဲကို ဖန္​ခြက္​ထဲ့ကာ သံပုရာရည္​ကို အ​ေပၚမွ ​ေလာင္​းခ်​ေပးပါ
  6.  သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ေသာ သံပုရာရည္ စမုသီ ခ်ဳိခ်ဥ္​ေအးေအး ေမႊးေမႊးေလးကို ေရႊရင္ေအးျမျပီး ခံတြင္​းရွင္​းသြားေအာင္ ​ေသာက္​သံုးနိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment