ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 350 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သားမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္အေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- တရုတ္နံနံ အေျခာက္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခ်င္းအမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးသား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- mustardအမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏြားႏို႔ - 1 cup
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ = 1 cup
- ဆီ - လိုသေလာက္သံုးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္သြားတာနဲ႔ ပံုမွာျပထားတဲ႔အတိုင္း ညက္ညွဳိးေလာက္ အေနအထား အရွည္လိုက္ လွီးေပးပါ
- အရွည္လိုက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သားတံုးကို လက္တစ္ဆစ္ သာသာေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ႏြားႏီု႔ကို ဇလံုထဲမွာ ထည္႔ထားေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သား ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ ခ်င္းမွဳန္႔ mustard အမွဳန္႔ တရုတ္နံနံအရြက္ေျခာက္ နံနံပင္အရြက္ေျခာက္ႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတို႔ကို ေရာျပီးထည္႔ေပးကာ အရသာ သမေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ႏြားႏို႔ထဲမွာ စိမ္ေပးျပီး cling wrap ႏွင္႔လံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေရခဲေသတၲာ မခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ႏွစ္နာရီေလာက္ ထားေပးပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ကို ပန္းကန္တခုထဲမွာ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သားႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ႏြားႏို႔ထဲမွ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို အရည္စစ္ျပီး ဆယ္ေပးကာ ဂ်ဳံမွဳန္႔ ပန္းကန္ထဲမွာ နည္းနည္းခ်င္း ထည္႔ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
- ၾကက္သားအားလံုး ဂ်ဳံမွဳန္႔လူးျပီးပါက ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလာက္ ေလ်ွာ႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ၾကြတ္ရြလာျပီး ေရႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႔ ေမႊးၾကိဳင္ေနျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ chicken popcorn ေလးေတြကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment