Thursday, 13 June 2019

ပင္မွည္႔ သိမ္းနည္း







ဒီေန႔ေတာ႔ ပင္မွည္႔သီးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေဖ်ာ္ရည္ေလး လုပ္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္ တခါတေလ အရမ္းေစ်းၾကီးျပီး တခါတေလ ေစ်းခ်တဲ႔ အခ်ိန္ဆို အရမ္းတန္တဲ႔အတြက္ ခပ္မ်ားမ်ားေလး ဝယ္ကာ လိုတဲ႔အခိ်န္ ထုတ္သံုးလို႔ရေအာင္ သိမ္းထားဖို႔အတြက္ ျပင္ဆင္ျဖစ္ပါတယ္။

ပင္​​မွည္႔ အသီးေလး​ေတြ ​ေစ်းက၀ယ္​လာတိုင္​း စားျဖစ္တာက တခါစားရင္ တစ္လံုးႏွစ္လံုးေလာက္ပါဘဲ ပို​ေနတာက မ်ား​ေန​ေတာ့ တခါတ​ေလ အသိမ္​းမတတ္​ရင္​ အထားမခံဘဲ ႏြမ္​းခ်င္​ႏြမ္​း မႏြမ္​းရင္​ ​ပုတ္​ကုန္​တတ္​ပါတယ္ အဲဒီလို မျဖစ္​​ေအာင္​ရေအာင္​ ခပ္ၾကာၾကာေလး အထားခံ​ေအာင္​ သိမ္းထားႏိူင္တဲ႔ နည္းေလး  ျပင္ဆင္သိမ္းဆည္းနည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။


သိမ္းဆည္းနည္း

  1. အသီးမ်ားကို အေပၚဖက္မွ လွီးေပးျပီး အဖံုးပံုစံေလး ဖြင္႔ေပးပါ
  2. ေကာ္ဗူးသန္႔သန္႔ေလးေတြကို ေရေျခာက္ေအာင္ ေနလွန္းထားပါ
  3. ထိုဗူးေလးေတြထဲကို အသီးထဲမွ အေစ႔ႏွင္႔ အရည္မ်ားကို ဇြန္းႏွင္႔ခပ္ထည္႔ေပးပါ
  4. ေကာ္​ဗူးထဲကို ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အဖံုးလံုေအာင္ ဖံုးထားေပးပါ 
  5. ၿပီးတာနဲ႔ ​ေရခဲ​ေသတၲာခဲတဲ့ အကန္​႔ထဲမွာ ထည္႔ထား​ေပးပါ 
  6. လိုအပ္​တဲ႔အခါ ယူသံုးမယ္ဆိုရင္​လဲ မသံုးခင္ ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုႏိူင္ရန္ ျပင္ဆင္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment