ဒိေန႔ေတာ႔ chicken nuggets လုပ္နည္းေမးထားသူေတြအတြက္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ စားရတာ လြယ္သေလာက္ ျပင္ရဆင္ရတာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလး လက္ဝင္တယ္လို႔ ထင္ရပါတယ္။
Chicken nuggets လုပ္တဲ႔အခါ ၾကက္သားအရသာစပ္ထားတာ ၾကက္ဥပါတဲ႔အတြက္ ကိုင္တြယ္ရတာ အနည္းငယ္ ခက္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စိတ္ရွည္ရွည္ေလးေတာ႔ ကိုင္တြယ္လုပ္ကိုင္ေစခ်င္ပါတယ္။
အခုျပင္ဆင္တဲ႔အထဲမွာလဲ ၾကက္ဥကေသးတဲ႔အတြက္ ႏွစ္လံုးထည္႔ထားေပမဲ႔ ၾကက္ဥၾကီးၾကီးသံုးမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အရသာစပ္ရာမွာ ၾကက္ဥတစ္လံုးဘဲ ထည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
ဒါေပမဲ႔လဲ ကိုယ္႔လက္ရာ သန္႔သန္႔ေလးကို မိသားစုေတြအတြက္ ျပင္ဆင္ခ်င္သူေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 500 g
- ၾကက္ဥ - သံုးလံုး (အသားထဲထည္႔ရန္ႏွင္႔ bread crumb ကပ္ရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပါမုန္႔ - ႏွစ္ခ်ပ္
- bread crumb - 1 cup (မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္)
- chicken powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- စဥ္႔နီတုန္း - တခ်ပ္
- ဒလိမ္႔တုန္း -တစ္ခု
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အတံုးေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ပါမုန္႔ကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ဖဲ႔ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ chicken powderတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္သား ၾကက္ဥ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ဆား ၾကက္သြန္နီ chicken powderတို႔ကိုထည္႔ကာ အရသာ သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ရာမွသံုးေသာ ၾကက္ဥ အလံုးၾကီးပါက တလံုးဘဲ ထည္႔သံုးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကိတ္စက္ထဲကို တစ္ဝက္ဆီခြဲျပီး ထည္႔ေပးကာ ႏွစ္ခါခြဲျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ
- သံပုရာရည္ႏွင္႔ ၾကက္ဥကိုေရာျပီး ခေလာက္ထားပါ
- bread crumb ကိုလဲ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ထည္႔ေပးထားပါ
Chicken Nugget လုပ္ရန္
- အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္တာနဲ႔ လက္ကိုဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးပါ
- စဥ္႔နီတုန္းေပၚမွာ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ျဖန္႔ခင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဒလိမ္႔တုန္းကို ဆီသုတ္ကာ ၾကက္ၾကိတ္သားကို ညီေနေအာင္ ခပ္ဖြဖြ လိုက္လွိမ္႔ေပးပါ
- ၾကက္သားက အရမ္းေပ်ာ႔တဲ႔အတြက္ အသာအယာ လွိမ္႔ေပးျပီးတာနဲ႔ လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ေလးေတြ ဓါးႏွင္႔ အရာလိုက္ေပးကာ လွီးေပးပါ
- ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သားက အရမ္းေပ်ာ႔ေနတဲ႔အတြက္ ၾကက္သားကို ဓါးျပားေလးနဲ႔ အသာခြာယူေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သံပုရာရည္နဲ႔ ၾကက္ဥခေလာက္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲမွာ ခပ္ဖြဖြေလး လူးေပးပါ
- ၾကက္ဥလူးျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္းျပန္ဆယ္ေပးပါ
- ဆယ္ျပီးတာနဲ႔ bread crumb ပန္းကန္ထဲမွာ ခပ္ဖြဖြ ကပ္ေပးပါ
- ၾကက္သားက ေပ်ာ႔တဲ႔တြက္ ပံုစံေလး ပ်က္သြားရင္လဲ လက္ဝါးေပၚမွာ တင္ေပးျပီး ပံုစံေလး ျပန္ေဖာ္ေပးပါ
- အထက္ပါနည္းအတိုင္း ၾကက္သားကုန္ေအာင္ လုပ္ေပးကာ တခုျပီးတိုင္း ဗန္းေပၚမွာ တင္ထားေပးပါ
- အားလံုးကုန္ေအာင္ လုပ္ျပီးတာနဲ႔ ေၾကာ္လို႔ေကာင္းေစရန္ ေရခဲေသတာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ အနည္းဆံုး ဆယ္နာရီေလာက္ ထားေပးပါ
- ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထားပါက အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ထားေပးပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနတော္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီျပီး အေရာင္လွေစရန္ မၾကာမၾကာ အထက္ေအာက္ လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္စလံုး ေရႊဝါေရာင္ ရလာျပီဆိုပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႔ အရသာေကာင္းမြန္ျပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ chicken nuggetေၾကာ္ေလးမ်ားကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment