Sunday 16 June 2019

ဆန်ကြာဇံကြော်









ဒီေန႔ေတာ႔ ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ေလး စားခ်င္တာနဲ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြလွီးျပီး အသားမပါဘဲ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ မာမာက အခုေနာက္ပိုင္း အသားသိပ္မစားေတာ႔ အသားမထည္႔ဘဲ ေၾကာ္ျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။

အသားမပါေပမဲ႔ မာမာအခုျပထားတဲ႔ အရသာေလးေတြကို ထည္႔ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ေတာ႔ တရုတ္ဆိုင္ေတြက အရသာအတိုင္းထြက္တဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ၾကာဇံေၾကာ္ အရသာေတြအတိုင္း ထြက္မွာျဖစ္လို႔ မာမာေၾကာ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ၾကာဇံ - 150 g
  2. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင့္
  3. ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ခက္
  4. ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္ခန္႔
  5. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  6. ဘေရာ႔ကိုလီ - အခက္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ခက္
  7. တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
  8. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ႏွစ္ဇြန္း
  9. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  10. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  12. အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  14. ငံျပာရည္ေမႊး - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  15. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  16. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  17. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  18. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ငါးနာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  2. ၾကာဇံေၾကာ္ကာနီးပါက ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရစစ္ထားပါ
  3. ပါဝင္ေသာ အသီးအရြက္မ်ား အားလံုးကို မလွီးခင္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  4. ေရစစ္သြားတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးေပးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  6. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  7. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ 
  8. ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါက ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  10. ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ပဲသီး မံုလာဥနီ ဘေရာ႔ကိုလီ ေဂၚဖီႏွင္႔ ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
  11. အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ဆား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ႏွမ္းဆီေမႊး ခရုဆီ ငံျပာရည္ေမႊးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထည္႔ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီ ဆိုတာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေမႊေပးပါ 
  13. အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ 
  14. အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ တ႐ုတ္နံနံထည့္ျပီး အားလံုးကို ေရာေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
  15. အသားမပါေပမဲ႔ အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔  ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment