ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မ်ွစ္နဲ႔ ပိႏၷဲသီးေလးေတြကို ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ေလးအုပ္ကာ ခ်က္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အာပူလွ်ာပူျပီး ပူေလာင္စပ္ေနတဲ႔ မ်ွစ္ဆန္ေလွာ္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မွွ် ေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မ်ွစ္ - 454 g (ready made ဗူးကိုသံုးထားပါတယ္)
- ပိႏၷဲသီး - 545 g (ready made ဗူးကိုသံုးထားပါတယ္)
- ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပုဇြန္ငါးပိ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင့္ - စားႏိူင္သလာက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ပိႏၷဲသီးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဳကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုေရာျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ပုဇြန္ငါးပိကို ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ
- ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ကိုလဲ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ
- နႏြင္းမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ငါးငံျပာရည္တို႔ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔မွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး ထည္႔ထားဖသာ အရည္ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပေထမ တရည္ခမ္းျပီးပါက ေနာက္ထပ္ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည္႔ေပးျပီး တည္ေပးပါ
- မ်ွစ္ႏွင္႔ ပိႏၷဲသီးက ျပဳပ္ျပီးသား ႏူးျပီးသားျဖစ္တဲ႔အတြက္ အက်က္ျမန္ေစပါတယ္
- ေနာက္ထပ္ ထပ္ထည္႔ထားေသာ ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ေရေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔မ်ားကိုထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ဟင္းအရည္ ပ်စ္ပ်စ္ေလးၾကိဳက္ရင္ ေရခမ္းေအာင္ ခ်က္ေပးျပီး ဟင္းအရည္ႏွင္႔ ၾကိဳက္ပါက ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ အနံ႔ေလး ေမႊးေနျပီး ပူပူစပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားလို႔အရမ္ေကာင္းတဲ႔ ဟင္းပြဲေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment