ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းကေန white bait ငါးေလးေတြ ဝယ္လာလို႔ အခ်ဥ္ဆီျပန္ ဟင္းေလးကို အရိုးႏူးျပီး စားလို႔ေကာင္းေအာင္ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ခ်က္ႏိူင္မဲ႔ ရိုးရိုးအိုးရယ္ pressure cooker ရယ္နဲ႔ ခ်က္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္တယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးသားေလး - 500 g
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္းသာသာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား ငါးငံျပာရည္ သံပုရာရည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ထားပါ
- ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ တို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထာပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
ရိုးရိုးအိုးႏွင္႔ ခ်က္ရန္
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ထည့္ေမႊပါ
- င႐ုတ္သီး ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ငါးကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ ငါးထဲမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းတဲ့ထိ အိုးကို မၾကာမၾကာ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီ ဆိုတာနဲ႕ ငါးမ်ားေရျမဳပ္ေအာင္ ေရထပ္ထည့္ေပးျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား မေက်ေစရန္ အရမ္းေမႊမေပးဘဲ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးေလးအိုကပ္ ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
Pressure Cooker ႏွင္႔ ခ်က္ရန္
- Pressure Cooker ကို brown ခလုတ္ကို ႏွိပ္ျပီး ၁၀မိနစ္ နာရီခ်ိန္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆီထည္႔ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ သစ္သားေယာင္းမႏွင္႔ ေမႊေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ငါးကိုထည္႔ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငါးအသား မာလာတဲ႔အထိ ခ်က္ေပးပါ
- ငါးအသား မာလာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အိုးအဖံုး မအုပ္ဘဲ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႔ငါးသားေလး ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment