ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ငါးဥေလးေတြကို သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ ခ်ဥ္စိမ္႔စိမ္႔ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ စားလို႔ရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ ငါးဥ အခ်ဥ္ဆီျပန္ေၾကာ္ေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတာနဲ႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးဥ - ၂ခု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- သရက္သီးစိမ္ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (ဆီမ်ားမ်ားၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးဥကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ပိုင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- သရက္သီးစိမ္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- အရင္ဆံုး pressure cooker ကို simmer ခလုတ္ကိုႏွိပ္ျပီး ၇မိနစ္ ခ်ိန္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ေပးျပီး ဆီပူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ဆီေၾကာ္နံ႕ေမႊးလာျပီး ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာပါက သရက္သီးစိမ္းကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- သရက္သီးစိမ္းမ်ား အိသြားပါက ငါးဥ ဆား ငါးငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထဲ့ျပီး ငါးဥအသားမ်ား ေက်လာတဲ့အထိ သစ္သားေယာင္းမျဖင္႔ ဖိေခ်ပေးပါ
- ငါးဥမ်ား ေက်သြားတာနဲ႔ ဆီၾကြတ္ၾကြတ္ ျမည္လာတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
- ဆီမျပန္ခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ဆီျပန္လာပါက ခ်ဥ္ခ်ဥ္စိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ့ ငါးဥသရက္သီးစိမ္းေၾကာ္ ဟင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment