Friday, 7 June 2019

ခရမ္းၾကြတ္သီးႏွပ္


အိမ္ကအပင္ကခူးတဲ႔ ခရမ္းၾကြတ္သီးေလးေတြကို ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ အစပ္ႏွပ္ပါတယ္ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းျပီး ထမင္းမိန္ေစတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းၾကြတ္သီး - 250 g
  2. ပုဇြန္ထုတ္ - 100 g
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  5. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
  6. ငရုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင္႔
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  8. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ အညွာေျခြျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ခရမ္းသီး ပုဇြန္ထုတ္ ဆီ ၾကက္သြန္ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ 
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုအသာေလး လွဳပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အဖံုးအုပ္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ 
  • အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး ခရမ္းသီး မႏူးေသးပါက ေရေႏြးပူပူ အနည္းငယ္ထည္႔ေပးျပီး အထက္ေအာက္ သမသြားေအာင္ အိုးကို လွဳပ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ပါက အရည္အနည္းငယ္ခ်န္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ 
  • အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလး ရေအာင္တည္ေပးျပီးတာနဲ႔ စပ္ျပီးေမႊးေနေသာ ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment