အိမ္ကအပင္ကခူးတဲ႔ ခရမ္းၾကြတ္သီးေလးေတြကို ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ အစပ္ႏွပ္ပါတယ္ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းျပီး ထမင္းမိန္ေစတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းၾကြတ္သီး - 250 g
- ပုဇြန္ထုတ္ - 100 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
- ငရုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အညွာျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ အညွာေျခြျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ခရမ္းသီး ပုဇြန္ထုတ္ ဆီ ၾကက္သြန္ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုအသာေလး လွဳပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အဖံုးအုပ္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး ခရမ္းသီး မႏူးေသးပါက ေရေႏြးပူပူ အနည္းငယ္ထည္႔ေပးျပီး အထက္ေအာက္ သမသြားေအာင္ အိုးကို လွဳပ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ပါက အရည္အနည္းငယ္ခ်န္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလး ရေအာင္တည္ေပးျပီးတာနဲ႔ စပ္ျပီးေမႊးေနေသာ ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment