ဆယ္လ္မြန္းငါး ပိုင္းျပီးသားေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ဒီေန႔ေတာ႔ pressure cooker အိုးေလးနဲ႔ ကင္ျဖစ္သြားလို႔ မာမာကင္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ မိမိအသံုးျပဳမဲ႔ ငါးရဲ ႔အသားတံုး အထူအပါး အေပၚမူတည္ျပီး မိနစ္အနည္းအမ်ားကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ႔ လုပ္ေပးဖို႔ေတာ႔ သတိေလး ျပဳေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆယ္လ္မြန္ငါး - ေလးပိုင္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ငါးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကိုေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး စိတ္ထားပါ
- ေရစစ္ထားေသာငါးကို ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ျဖင့္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အသားငါးကင္ရန္အတြက္ အကင္အိုးကို အသံုးမျပဳပါက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ျပီး မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာနယ္ထားေသာငါးကို အရည္ခြံဘက္မွ စျပီးထည့္ေပးပါ
- ငါးရဲ႕အရည္ခြံဖက္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီးမွ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ဆက္ကင္ပါ
- အသားဖက္အျခမ္းကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ကင္ေပးပါ
Pressure Cooker ႏွင္႔ကင္နည္း
- Pressure Cooker ကို brown ခလုတ္ကို ႏွိပ္ျပီး ၅မိနစ္ နာရီ ခ်ိန္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အိုးထဲကို ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူတာနဲ႔ ငါးကို အရည္ခြံဘက္မွ စျပီး ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးမအုပ္ဘဲ ကင္ေပးပါ
- သံုးမိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီး အရည္ခြံဖက္မွ က်က္တာနဲ႔ အသားဘက္ကို လွန္ေပးကာ ႏွစ္မိနစ္ခန္႔ ကင္ေပးပါ
- ငါးအသား က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ အိုးထဲမွ ဖယ္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ
- ဆယ္လ္မြန္ငါးကင္ႏွင့္သံပုရာသီးစိတ္ေလးမ်ားကို ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ငါးကင္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံပုရာညွစ္ကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment