ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္တန္ပူရာေလး ေၾကာ္ရေအာင္ပါ ပုဇြန္ကို ေၾကာ္လိုက္ ခ်က္လိုက္ ေလွာ္လိုက္ ျပဳပ္လိုက္နဲ႕ သံသရာလည္ေနတဲ့ ပုဇြန္ဟင္းလ်ာေတြထဲက တမ်ဳိးပါဘဲ ဒီတခါေတာ့ အရသာေလးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္ၾကည့္ၾကမယ္ေနာ္။
ပါ၀င္တာေလးေျပာပါမယ္
- အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီးေၾကာမွခြဲကာ အမဲေၾကာင္းထုတ္ အျမွီးခ်န္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၀ေကာင္
- ၾကက္ဥ - တလံုး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ - ေလးဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
- ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - ေလးပံုတပံု
- ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - ေလးပံုတပံု
- ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
- ဆီ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ -၂လံုး
- အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သားမွဳန္႕ မထဲ့လဲရပါတယ္
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
- ပုဇြန္ကို သန္႕စင္ျပီးပါက ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရ ၾကက္ဥ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရကို ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ႏွင့္ တ၀က္ကို နည္းနည္းခ်င္းထဲ့ျပီးေဖ်ာ္ေပးပါ
- တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္က ပ်စ္ေနရပါမယ္
- အားလံုးသမသြားပါက ပုဇြန္ကိုတန္ပူရာ မုန္႕အႏွစ္ထဲႏွစ္ေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီးမွ တန္ပူရာ မုန္႕အႏွစ္လူးထားေသာ ပုဇြန္ကို တေကာင္ခ်င္းထဲ့ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- တေကာင္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕တန္ပူရာ ပုဇြန္ကပ္ေၾကာ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment