Thursday, 12 February 2015

ပုဇွန်တန်ပူရာကြော်



ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္တန္ပူရာေလး ေၾကာ္ရေအာင္ပါ ပုဇြန္ကို ေၾကာ္လိုက္ ခ်က္လိုက္ ေလွာ္လိုက္ ျပဳပ္လိုက္နဲ႕ သံသရာလည္ေနတဲ့ ပုဇြန္ဟင္းလ်ာေတြထဲက တမ်ဳိးပါဘဲ ဒီတခါေတာ့ အရသာေလးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္ၾကည့္ၾကမယ္ေနာ္။
ပါ၀င္တာေလးေျပာပါမယ္

  • အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီးေၾကာမွခြဲကာ အမဲေၾကာင္းထုတ္ အျမွီးခ်န္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၀ေကာင္
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ - ေလးဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
  • ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - ေလးပံုတပံု
  • ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - ေလးပံုတပံု
  • ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္  -၂လံုး
  • အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သားမွဳန္႕ မထဲ့လဲရပါတယ္ 
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ပုဇြန္ကို သန္႕စင္ျပီးပါက ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ေပးပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရ ၾကက္ဥ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရကို ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ႏွင့္ တ၀က္ကို နည္းနည္းခ်င္းထဲ့ျပီးေဖ်ာ္ေပးပါ
  • တန္ပူရာမုန္႕ႏွစ္က ပ်စ္ေနရပါမယ္
  • အားလံုးသမသြားပါက ပုဇြန္ကိုတန္ပူရာ မုန္႕အႏွစ္ထဲႏွစ္ေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီးမွ တန္ပူရာ မုန္႕အႏွစ္လူးထားေသာ ပုဇြန္ကို တေကာင္ခ်င္းထဲ့ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • တေကာင္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕တန္ပူရာ ပုဇြန္ကပ္ေၾကာ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ









No comments:

Post a Comment