ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလးပါ မာမာက ငါးပိမပါရင္ ထမင္းမစားတတ္သူမို႕ ငါးပိရည္ကို ေန႕စဥ္လိုလိုက်ဳိပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္ကိုေထာင္းျပီး ၾကက္သြန္နီမီးဖုတ္ ၾကက္သြန္ျဖဴအိုးပူတိုက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလွာ္တို႕နဲ႕ေထာင္းျပီး ငါးပိရည္ ေမႊးေမႊးေလး ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
ငါးပိရည္က်ဳိနည္းေလးကေတာ့ အရင္တခါေျပာျပီးသားမို႕ ဒီတခါ အေဖ်ာ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ ေျပာပါမယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- က်ဳိျပီးသားငပိရည္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တစ္လံုးစာ
- ၾကက္သြန္နီမီးဖုတ္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ေလွာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၂၀ခန္႕
- အိုးပူတိုက္ထားေသာ - ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၆မႊာ
- မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးနီးပါးခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ( ႏွစ္သက္လွ်င္ထည့္ပါ )
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အျပင္ခြံမ်ား ကြ်မ္းတဲ႔အထိ မီးဖုတ္ေပးပါ။
- မီးေသြးမီးဖိုမ႐ွိလ်ွင္ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ ၃မိနစ္စီ ၂ခါေလာက္ ထည္႔ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို အျပင္အသား နည္းနည္းကြ်န္းတဲ့ထိ ေလွာ္ျပီး အခြံခြာမ်ားခြာကာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ။
- ပုဇြန္ေျခာက္ကိုလဲ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီ အျပင္ခြံကိုခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ။
- ပန္းကန္လံုး တလံုးထဲမွာ ေထာင္းထားေသာ အေဖ်ာ္မ်ားႏွင့္င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕တို႔ကိုထည့္ျပီး က်ဳိထားေသာ ငပိရည္ေလာင္းထည့္ကာ သမေအာင္ေမႊျပီး စားပြဲျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment