ဒီေန႕ကင္ျဖစ္တဲ့ ငါးကင္ေလးပါ ငါးကင္အရသာ အတိုင္းရေအာင္ grill pan ေလးနဲ႕ ကင္ထားတာမို႕ကင္ရတာလဲ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ပါတယ္။
ဒီနိုင္ငံမွာ မာမာတို႕စားတတ္တဲ့ ဘာဆာငါး တမ်ဳိးနဲ႕ကင္ပါမယ္ ငါးအရသာနဲ႕ အနံ႕အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ နယ္ထားတာမို႕ ကင္ျပီးတဲ့ အခါမွာ ေတာ္ေတာ္ေလး စားလို႕ေကာင္းတာမို႕မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါးျပား ႀကီးႀကီး - တျပား
- အရသာမွဳန္႕ ( ၾကက္သားမွဳန္႕) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းမ႐ွိတ႐ွိ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
- သံပုရာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
- ဆီ - အနည္းငယ္
- ငါးျပားကို ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ သံပုရည္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ေရာနယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ။
ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဦးဆံု gray pan ကို ပူလာေအာင္ မီးအပူေပးပါ
- Grill pan ပူလာတာနဲ႕ဆီထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခန္႕ကိုထည့္ျပီး အိုးကို ႏွံ႕ေအာင္ သုတ္ေပးပါ
- ဆီသုတ္ျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုနဲနဲ ေလ်ာ့ေပးျပီးမွ ငါးကိုထည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
- တဖက္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးရင္ ရပါတယ္
- တဖက္က်က္တာနဲ႕ေနာက္တဖက္ကို မလွန္ခင္ ငါးကိုဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးျပီးမွ လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္သြားျပီဆိုတာနဲ႕မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment