Friday, 13 February 2015

မုန္႕ၾကာေစ႕ ခ်ဳိခ်ဳိေလး


မာမာ ဒီေန႕ေတာ့ ျမန္မာမုန္႕ေလး စားခ်င္တာနဲ႕မုန္႕ၾကာေစ့ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ျမန္မာပါးစပ္ဆိုေတာ့လဲ ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြကို စားခ်င္တာက အျမဲတမ္းလိုလိုပါ။

ဒီေန႕လုပ္စားျဖစ္တဲ့ မုန္႕ၾကာေစ့ လုပ္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္

  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
  • ဆန္မွဳန္႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တ၀က္
  • ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူးခြဲ
  • ထန္းလ်ွက္ 150g
  • အုန္းသီးျခစ္ျပီးသားအမွဳန္႕ အနည္းငယ္
မုန္႕ႏွစ္နယ္ျပီး မုန္႕သားလံုးရန္
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ႏွင့္ဆန္မွဳန္႕တို႕ကိုထဲ့ျပီး ေရကိုနည္းနည္းခ်င္းထည့္ျပီး မုန္႕သား အိလာေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ႏွင့္ဆန္မွဳန္႕တို႕အေပၚမူတည္ျပီး မုန္႕သားအေပ်ာ့အမာ ကြဲတတ္တာမို႕ ေရကိုနည္းနည္းခ်င္း ထည့္နယ္ေပးပါ
  • မုန္႕သားနယ္ျပီးပါက အ၀တ္ေရစို သန္႕သန္႕ကိုေရညွစ္ျပီး မုန္႕သားအေပၚမွာအုပ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • နာရီ၀က္ေလာက္ျပည္႕ပါက မုန္႕သားကို နည္းနည္းခ်င္းယူျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လံုးေပးပါ
  • မုန္႕သားျပဳပ္ျပီး ဆယ္ထည့္ရန္ ေရေအးသန္႕သန္႕ ဇလံုတလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ အိုးတလံုးထဲ ေရမ်ားမ်ားထဲ့ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႕ လံုးထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို တလံုးခ်င္း ေရေႏြးအိုးထဲကုိ ထဲ့ေပးပါ
  • မုန္႕လံုးေလးေတြ ထည့္ေနတံုး မုန္႕သားက်က္ျပီး ေရေပၚေပၚလာေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို ဆယ္ေပးပါ
  • ဆယ္ျပီးတာနဲ႕အဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ေရေအးဇလံုထဲကို ထည့္ေပးပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ေရေအးစိမ္ထားေသာ မုန္႕လံုးေလးမ်ားကို ေရထဲကဆယ္ျပီး ေရစစ္ေပးပါ
ထန္းလွ်က္ရည္က်ဳိရန္
  • ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူးႏွစ္ဗူးသာသာေလာက္နဲ႕က်ဳိေပးပါ
  • ေရမပ်စ္မက်ဲ အေနအထားေလာက္ ရေအာင္က်ဳိျပီးထားပါ
မုန္႕ပြဲျပင္ရန္
  • ေရစစ္ထားေသာ မုန္႕ၾကာေစ့ အလံုးေလးမ်ားကို ပန္းကန္တလံုးထည့္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ေလာင္းခ်ျပီး စိမ္ထားေပးပါ
  • တပြဲစာအတြက္ ပန္းကန္ထဲကို မုန္႕ၾကာေစ့ႏွင့္ထန္းလ်ွက္ရည္တို႕ကို အေနေတာ္ထည့္ျပီး အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား အေနေတာ္ျဖဴးျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ








No comments:

Post a Comment