Friday, 13 February 2015

ပုဇြန္ထုတ္ေလွာ္ေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ေမႊးေမႊးေလး













ျမန္မာ့႐ိုးရာ ငါးပိရည္ေမႊးေမႊးေလး ေဖ်ာ္ျဖစ္ပါတယ္ ျမန္မာပါးစပ္မို႕ ျမန္မာငါးပိရည္ေလး ႀကိဳက္တာ မဆန္းပါဘူးေနာ္။

မာမာကေတာ့ ငါးပိရည္ပါမွ ထမင္းစားမိန္လို႕ငါးပိရည္ကို အမ်ဳိးမ်ဳိး ေဖ်ာ္စားေလ့႐ွိတာမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ေလွာ္နဲ႕ေဖ်ာ္တဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေလွာ္ထားေသာ ပုဇြန္ေလွာ္ - ၂ေကာင္
  2. မီးအပူေပးကာ ေလွာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားနိုင္သေလာက္
  3. မီးအပူေပးကာ ေလွာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ

ငါးပိရည္က်ဳိရန္
  • ငါးပိအႏွစ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး အားလံုးတို႕ကိုေရာျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။
ငါးပိရည္အေဖ်ာ္ေထာင္းျပီး ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ရန္
  • ပုဇြန္ေလွာ္ကို အခြံခြာျပီးထားပါ။
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းအေလွာ္ကို အရင္ဆံုး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴအေလွာ္ကို အခြံခြာျပီး ငရုတ္သီး အေလွာ္ေထာင္းထဲ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။
  • အားလံုးညက္ေအာင္ ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ပုဇြန္ေလွာ္ကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ။
  • အေဖ်ာ္မ်ား ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ပန္းကန္တလံုးထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ငါးပိရည္က်ဳိကို ေလာင္းထည့္ေပးပါ။
  • ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ပန္းကန္ထဲကို င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ႏွင့္အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ထပ္ထည့္ျပီး သမသြားေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. မသိလုိ႔ေမးတာပါေနာ္ ငပိရည္က်ိဳတဲ့အခါ ဆားဘာလုိ႔ထည့္ရတာလဲဟင္။ ငံျပီးသား မဟုတ္ဘူးလား။ တစ္ခါမွ မထည့္ဖူးလုိ႔ပါ။

    ReplyDelete