ဒီငါးပိခ်က္ေလးကို ညီမငယ္ေလး Thiri Win Shwe ခ်က္တာၾကည့္ျပီး စားခ်င္တာနဲ႕ ခ်က္နည္းေလးေမးျပီး ခ်က္ထားတာပါ ထမင္းကို တကယ္မိန္ေစတဲ့ ငါးပိခ်က္ေလးပါ အဆင္ေျပမယ္ဆိုရင္ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေပးတဲ့ ညီမေလးက ေမာ္ဒယ္ဒီဇိုင္နာ တေယာက္မို႕ အလုပ္အရမ္းမ်ားပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ငါးပိခ်က္ရဲ႕ ရာဇ၀င္ေလးေတာ့ မအားေသးတာနဲ႕ မေမးရေသးပါဘူးရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေျခာက္ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၅မႊာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဝက္
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- မန္က်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ပုဇြန္ငါးပိ -ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး နာရီဝက္ေလာက္စိမ္ကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ။
- ပုဇြန္ငပိကို ေရလက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္လံုး တလံုးသာသာႏွင့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
- မက်ီးသီးမွည့္အႏွစ္ကိုလဲ ေရလက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္းလံုး တလံုးသာသာႏွင့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကိုလဲ အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ။
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္နဲ႕ အပူေပးပါ။
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို မိနစ္၀က္ခန္႔ မ႐ွိတ႐ွိေၾကာ္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- ငရုတ္သီးနံ႔ေလး သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ။
- ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ငါးပိ အရည္ေဖ်ာ္ကိုထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေမႊေပးပါ။
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ မက်ီးသီးမွည့္ အရည္ေဖ်ာ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
- ငါးပိခ်က္ထဲမွ မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ အရည္မ်ား ခမ္းလာျပီး ဆီမျပန္ခင္ မီးပိတ္ျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ ဧရာ၀တီငါးပိခ်က္ေလးနဲ႕ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္နိုင္ရန္ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment