ျခံထြက္ ေ႐ႊဖ႐ံညြန္႕ေလးရလို႕ ဟင္းခါးပူပူေလး ခ်က္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္ ဟင္းအရည္ေသာက္ေလးပါမွ ထမင္းက ျမိန္တတ္တာမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ဟင္းခါးပူပူေလးနဲ႕ စားပါမယ္ ခ်က္နည္းလြယ္ကူျပီး ေသာက္လို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အရင္ဆံုး ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ေလးေတြကို အေၾကာသင္ေပးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
- ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ အညြန္႕မ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ ၁၅ေကာင္ေလာက္ကို ေရစိမ္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းအေလွာ္ ၇ေစ့ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္၂လံုးစာထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရထဲတြင္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇႊန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ . လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ကိုေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ကိုထည့္ျပီ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဟင္းရည္အိုး က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ပူပူေလး သံုးေဆာင္ပါ
- ခ်က္ခ်င္းမစားျဖစ္ေသးပါက ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ အေရာင္မေျပာင္းေစရန္ ဇကာႏွင့္အုပ္ထားပါ။
No comments:
Post a Comment