Wednesday, 18 February 2015

ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕ကပ္ ငါးေၾကာ္






ဒီေန႔ေတာ႔ ဘာဆာငါးကို ေပါင္မုန္႕အမွဳန္႕ေျခာက္ကပ္ျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ ငါးႀကီးဘဲ သက္သက္ စားရမဲ့အရသာကို အရသာေလး တမ်ဳိးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္လိုက္တာပါ။

ငါးထဲထည့္ထားတဲ့ အရသာအမွဳန္႕ေတြေၾကာင့္ အရသာကေတာ့ ေမႊးေမႊးေလးမို႕ ေၾကာ္စားခ်င္ရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါး - 250 g
  2. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  4. Lemon Pepper - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  5. Lemon Pepper မ႐ွိပါက သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတ၀က္နဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ေရာနယ္ေပးပါ
  6. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  7. Panko bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towel ႏွင့္ခပ္ဖြဖြ သုပ္ေပးပါေ
  2. ေရေျခာက္သြားပါက ဆား အရသာမွဳန္႕ lemon pepper တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  3. အရသာနယ္ျပီးပါက Panko bread crumbs မွဳန္႕နဲ႕ ငါးမ်က္ႏွာျပင္ ၂ဖက္လံုးကို ျဖဴးျပီး ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  4. ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  5. ဆီပူလာပါက မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ငါးကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္က ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ေနာက္တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  7. ဆီစစ္သြားပါက ငါးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးနိုင္ရန္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment