ဒီေန႔ေတာ႔ ဘာဆာငါးကို ေပါင္မုန္႕အမွဳန္႕ေျခာက္ကပ္ျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ ငါးႀကီးဘဲ သက္သက္ စားရမဲ့အရသာကို အရသာေလး တမ်ဳိးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္လိုက္တာပါ။
ငါးထဲထည့္ထားတဲ့ အရသာအမွဳန္႕ေတြေၾကာင့္ အရသာကေတာ့ ေမႊးေမႊးေလးမို႕ ေၾကာ္စားခ်င္ရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 250 g
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- Lemon Pepper - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- Lemon Pepper မ႐ွိပါက သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတ၀က္နဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ေရာနယ္ေပးပါ
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- Panko bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ Paper Towel ႏွင့္ခပ္ဖြဖြ သုပ္ေပးပါေ
- ေရေျခာက္သြားပါက ဆား အရသာမွဳန္႕ lemon pepper တို႕နဲ႕အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုတ္ဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ျပီးပါက Panko bread crumbs မွဳန္႕နဲ႕ ငါးမ်က္ႏွာျပင္ ၂ဖက္လံုးကို ျဖဴးျပီး ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
- ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ငါးကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္က ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ေနာက္တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ငါးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးနိုင္ရန္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment