မာမာ မေန႕ကခ်က္စားျဖစ္တဲ့ တို႕ဟူးဟင္းေလးပါ သတ္သတ္လြတ္ စားတဲ့သမီးေလးအတြက္ ထူး႐ွယ္ေလး ခ်က္ေပးထားတာပါ။
ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမို႕ သမီးေလး အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ မိတ္ေဆြတို႕လဲ ခ်က္မယ္ဆို ခ်က္စားနိုင္ေအာင္ မာမာ တို႕ဟူးဟင္း ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
တို႕ဟူးက်ဳိနည္း
- ပဲအစိမ္းမွဳန္႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၅ဗူးကို ေရေအး ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၇ဗူးခြဲနဲ႕စိမ္ပါမယ္
- ပဲမွဳန္႕မ်ားကို ေရစိမ္ရာတြင္ ခဲေနေသာပဲမွဳန္႕မ်ားကို လက္ႏွင့္ေခ်ေပးပါ
- ပဲမွဳန္႕ေရစိမ္ခ်ိန္ ၆နာရီေလာက္ ၾကာရပါမယ္
- မကပ္ေသာ အိုးေဇာက္နက္နက္ တလံုးကို မီးအပူေပးပါ
- တို႕ဟူးက်ဳိျပီး ထည့္ရန္ စတီးဇလံုကို ဆီသုတ္ထားေပးပါ
- အိုးပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ အလယ္အလတ္ေလာက္ ေရာက္ေအာင္ ေ႐ွာ့လိုက္ပါ
- အိုးထဲကို အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲအရည္ၾကည္မ်ား အရင္ဆံုးထည့္ျပီး က်ဳိပါမယ္
- ပဲအရည္ၾကည္ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုေလာက္ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေမႊေနစဥ္ ပဲရည္ၾကည္ ပ်စ္လာတာနဲ႕အနည္ထိုင္ေနေသာ ပဲအႏွစ္မ်ားကို ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ပဲအႏွစ္ေမႊေနခ်ိန္ နဲနဲေလးျပစ္လာတာနဲ႕ဆီ ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းေလာက္ ပဲအႏွစ္ထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ပဲအႏွစ္ေမႊခ်ိန္ သိမ္မၾကာပါဘူး ၁၀မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ ရပါတယ္
- ပဲရည္ျပစ္လာျပီး ေတာ္ေတာ္ေလး ခဲလာျပီဆိုတာနဲ႕ ဆီသုပ္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထဲ့ေပးပါ
- နာရီ၀က္ေလာက္ဆိုရင္ ေကာင္းေကာင္း ခဲပါျပီ။
တို႕ဟူးခ်က္ရန္
- တို႕ဟူးကို ႏွစ္သက္သလိုပံုစံ နည္းနည္းထူထူလွီးကာ တစ္ပြဲစာ ျပင္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးပါ
- င႐ုန္သီးစိမ္ ေလးေတာင့္ေလာက္ကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ တျခမ္းကို ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာကို ခပ္နုတ္နုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ အ႐ွည္အ႐ြယ္ လီွးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ျပင္ထားပါ
- ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္ျပင္ထားပါ
- အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ျပင္ထားပါ
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု ျပင္ထားပါ
- ဆီ ထမင္း၀ားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ျပင္ထားပါ
တို႕ဟူးခ်က္နည္း
- မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီႏွင့္င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်ေအာင္ ေရနည္းနည္း ထည့္ေမႊပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်လာတာနဲ႕ဆား အရသာမွဳန္႕ ပဲငံျပာရည္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ ပ်စ္လာတာနဲ႕တို႕ဟူးကိုထည့္ျပီး မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္လုပ္ေပးပါ
- တမိနစ္ေလာက္ တည္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ထဲ့ျပီး ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာထူးတဲ့ တို႕ဟူးဟင္း စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment