မာမာကေတာ႔ မုန္႔လုပ္ရတာကို ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်င္းတတ္ပါတယ္ သမီးငယ္ကေတာ႔ ေက်ာင္းပိတ္တဲ႔ ရက္ေတြဆိုရင္ စိတ္ကူးရရင္ ရသလို မုန္႔ေလးေတြ လုပ္တတ္ပါတယ္။
သမီးငယ္လုပ္တဲ႔ မုန္႔ေလးေတြမို႔လို႔႔ အမွတ္တရေလး ျဖစ္ရေလေအာင္ တင္ေပးတာပါ သူလဲသူလုပ္တဲ႔ မုန္႔ေလးေတြ ေအာင္ျမင္တဲ႔အခါ သူေပ်ာ္တာေလးအတြက္ အမွတ္တရေလး ျဖစ္ေစေအာင္ မ်ွေဝေပးျခင္း ျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေထာပါတ္ - 1/2 cup
- သၾကား - 1 cup
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ - 3 1/2 cup
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- Vanilla extract - ႏွစ္စက္ခန္႔
- Milk - 15 ml
- လိေမာ္ခြံ ျခစ္ျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မုန္႔ျဖတ္ပံုစံေလးမ်ား
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေထာပါတ္မွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကိုေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေထာပါတ္ထဲ႔ကာ မုန္႔သားေစးလာတဲ႔ထိ နယ္ေပးပါ
- မုန္႔ဒိုးသား ေစးပိုင္လာပါက မုန္႔သားကို ပလပ္စတစ္စႏွင္႔ ထုတ္ျပီး မိနစ္၂၀ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးပါ
- မိနစ္၂၀ ျပည္႔တာနဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ ညီေသာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႔ကို ခပ္ပါးပါး ျဖန္႔ခင္းေပးပါ
- ျဖန္႔ခင္းထားေသာ မုန္႔သားကို ဒလိမ္႔တုန္းႏွင္႔ ခပ္ျပားျပားေလး ရေအာင္ လွိမ္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံေလးေတြကို မုန္႔သားေပၚတင္ျပီး ျဖတ္ေပးပါ
- မုန္႔သားကို ပံုစံစမေဖာ္ခင္ ကတည္းက ovenကို 280ဒီဂရီနဲ႔ နာရီဝက္ခန္႔ ၾကိဳျပီးဖြင္႔ေပးထားပါ
မုန္႔သားပံုစံေဖာ္ျပီးပါက မုန္႔ဖုတ္မည္႔ ဗန္းထဲသို႔ baking paper ခင္း၍ မုန္႔သားမ်ားကို စီျပီးထဲ႔ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႔ oven ထဲသို႔ထည္႔ကာ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ဖုတ္ေပးပါ
- မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ျပည္႔တာနဲ႔ oven ကိုပိတ္ျပီး မုန္႔ဗန္းကို အျပင္ကို ထုတ္ေပးျပီးတာနဲ႔ ကြတ္ကီးစိမ္႔စိမ္႔ေလးေတြ ရပါျပီ
- ဒီအတိုင္းဘဲစားစား လက္ဖက္ရည္ ေကာ္ဖီေလးနဲ႔ဘဲ ေသာက္ေသာက္ အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ ကြတ္ကီး စိမ္႔စိမ္႔ေလးေတြကို အေအးခံကာ ေလလံုပုလင္းထဲကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
ကြတ္ကီးေလးလုပ္ဖို႔ လိုအပ္တာေတြ ျပင္ပါမယ္
အားလံုးကိုေရာျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
ျပီးမွေထာပတ္ထဲ႔ကာ ေစးလာတဲ႔ထိ နယ္ေပးပါ
မုန္႔သားရလာပါက ႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံေလးေတြကို
မုန္႔သားေပၚတင္ျပီး ျဖတ္ေပးပါ
မုန္႔သားစလုပ္ကတည္းက ovenကို 280ဒီဂရီနဲ႔ၾကိဳျပီးဖြင္႔ေပးပါ
မုန္႔သားပံုစံေဖာ္ျပီးပါက မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဗန္းထဲသို႔ baking paper
ခင္း၍ မုန္႔သားမ်ားကိုစီျပီးထဲ႔ေပးပါ ျပီးမွ oven ထဲသို႔ ထဲ႔ကာ
မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ ဖုတ္ေပးျပီးရင္ ကြတ္ကီးမုန္႔ေလးမ်ား ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment