သရက္ျပင္ေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ သရက္သီးေတြ မွည့္လာေတာ့ စားလို႕မကုန္မဲ့အတူတူ ၾကာၾကာအထားခံေအာင္ သရက္ျပင္ေလးလုပ္ျပီး သိမ္းထားဖို႕ စိတ္ကူးေလးရတာနဲ႕ လုပ္လိုက္တာပါ။
သရက္ျပင္လုပ္ရတာ မဆိုသေလာက္ေလးေတာ့ လက္၀င္ပါတယ္ သရက္သီးကို အခြံခြာ ဇကာတိုက္ျပီး ေညာင္ေစးက်ေအာင္ က်ဳိရပါတယ္။
အခြံခြာ ဇကာတိုက္တာေလာက္ကေတာ့ သိပ္ေျပာစရာ မဟုတ္ေပမဲ့ သရက္သီးအႏွစ္ကို က်ဳိခ်ိန္ေလးေတာ့ စိတ္႐ွည္ရပါတယ္။
စိတ္႐ွည္ရတယ္ဆိုလို႕ လုပ္စားခ်င္စိတ္ေလးေတာ့ ေပ်ာက္မသြားပါနဲ႕ေနာ္ မာမာ က်ဳိတဲ့နည္းေလး ေျပာျပပါမယ္။
ေအာက္ေျခ ေဘးပါတ္ပါတ္လည္ မကပ္တဲ့အိုး ေဇာက္နက္နက္ကို သံုးျပီးက်ဳိရင္ ပံုမွန္ထက္ ပိုျပီးလြယ္ပါတယ္။
စက်ဳိထဲက ေမႊရမွာ ပ်င္းေနေသးရင္ အိုးထဲမွာ သစ္သားေယာင္းမ စိုက္ထားျပီး တည္ထားေပးပါ သရက္သီးရည္ ေညာင္ေစးမက်ခင္အထိ သံုးေလးခါေလာက္ ေမႊေပးရင္ ရပါတယ္။
ေရခမ္းကာနီး ေညာင္ေစးက်ခါနီးျပီ ဆိုရင္ေတာ့ သစ္သား ေယာင္းမ႐ွည္႐ွည္နဲ႕ ေမႊရပါေတာ့မယ္ ဗြက္ဗြက္ဆူလာျပီဆိုရင္ အပူေငြ႕နဲ႔ သရက္သီးအႏွစ္ေတြ စင္တတ္တဲ႔အတြက္ သတိထားျပီး ေမႊေပးပါ။
အဆက္မျပတ္ ေမႊေနရင္းက သရက္သီး အႏွစ္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်စ္လာျပီး ေညာင္ေစးက်လာျပီဆိုရင္ေတာ့ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံေပးပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီးမွည့္ အေနေတာ္ ၇လံုးကို အႏွစ္တိုက္လိုက္ပါက - 2 cups ရပါမယ္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - အနည္းငယ္
- Baking paper - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီးကို အညွာဖက္ကလွီးျပီး အေစးမ်ား ထြက္သြားေစရန္ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ အခြံခြာပါ
- အခြံခြာျပီးေသာ သရက္သီးမ်ားကို ဇလံုတလံ ေးေအာက္ကခံျပီး ဇကာနဲ႕အႏွစ္မ်ား တိုက္ခ်ပါ
- အားလံုးျပီးသြားရင္ အႏွစ္မ်ားကို မကပ္ေသာ အိုးထဲသို႕ ဆား သၾကားတို႕နဲ႕ အတူတူ ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- စက်ဳိက်ဳိျခင္း မီးအေနေတာ္နဲ႕ က်ဳိေပးပါ က်ဳိေနစဥ္ ေ၀က်တတ္တဲ့အတြက္ ေယာင္းမတခု အိုးထဲမွာ စိုက္ေပးထားပါ
- အရမ္းပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ေ၀မက်ေအာင္ တခ်က္တေလ ေမႊေပးပါ
- ေရမခမ္းတခမ္း ျဖစ္လာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ မီးကို နဲနဲထပ္ေလ်ာ့ျပီး အျပင္ကို သရက္ယိုမ်ား ေပါက္မထြက္ေအာင္ အိုးအဖံုးကို ခပ္ဟဟ အုပ္ေပးကာ က်ဳိေပးပါ
- သေရက္သီး အႏွစ္မ်ား ေညာင္ေစးက်လာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံေပးပါ
ေနလွန္းဖို႕ျပင္ပါမယ္
- ဗန္းတဗန္းထဲမွာ baking paper ခင္းျပီး ဆီသုတ္ေပးပါ
- Baking paper ေပၚသို႕ အေအးခံထားေသာ သရက္ယိုမ်းာ မထူမပါး ထည္႔ေပးျပီး ညီညီညာညာ ျဖန္႕ခင္းေပးပါ
- ေနပူပူမွာ လွန္းေပးျပီး ၂ေနေလာက္ရရင္ ေနာက္တဖက္လွန္ျပီး လွန္းေပးပါ
- ေနပူပူမွာ ၃ရက္ ၄ရက္ေလာက္ လွမ္းေပးျပီးရင္ စားလို႔အရမ္းဘဲ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ သရက္ျပင္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးရပါျပီ။
ႀကိဳက္လို႔ ကူးယူသြားပါသည္ဗ်ား။
ReplyDeleteစည္သူ။