အသားေတြ မစားဘဲ သတ္သတ္လြတ္ စားခ်င္တဲ႔ သူေတြအတြက္ ထမင္းစားလို႕ျမိန္ေစတဲ့ ပန္းေဂၚဖီ ပန္းပြင့္သနပ္ေလး လုပ္ပါတယ္။
လုပ္နည္းေလး လြယ္သေလာက္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္ပြင့္
- မံုလာဥနီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစာဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဗီနီဂါ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဂၚဖီပန္းပြင့္ကို အပြင့္လိုက္ ရေဆးျပီး အခက္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးေပးပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေသးေသး႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ေလးေတြ စိပ္ေပးထားပါ
- ပန္းပြင့္ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို တပံုဆီပံုျပီး ၃နာရီေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုဘာမွမထည့္ဘဲ က်က္ေအာင္ခ်က္ျပီး အေအးခံထားပါ
- အသီးအပြင္႔မ်ား ေနလွန္းျပီးပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေနလွန္းထားေသာ ပန္းပြင့္ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ျပီး သၾကား ဆားႏွင့္ဗီနီကာတို႔ ထည္႔နယ္ကာ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- နာရီ၀က္ျပည့္ပါက င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ မဆလာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ထည့္နယ္ကာ အေအးခံထားေသာ ဆီခ်က္ကို ေလာင္ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊကာ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ေပးနိုင္ပါျပီ
- ၾကာၾကာထားျပီး စားခ်င္ပါက ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ထဲမွာထည္႔ျပီး ေရခဲေသတၲာထဲ ထည့္ထားပါက အၾကာၾကီးထားျပီး စားလို႔ရပါျပီ။
http://www.moemyanmar.info
ReplyDeleteရာသီစာ ထမနဲေလးေရာ၊ ပန္းပြင့္သနပ္ေလးေရာ အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္ .... ^___^
ဟိုက္... တီတင့္ေရးမည့္ ကြန္မန္႔က အေပၚကကြန္မန္႔ေလးအတိုင္းပဲမာမာေရ တူေနၿပီ ... :P
ReplyDelete