Friday, 23 January 2015

ပန်းဂေါ်ဖီသနပ်





အသားေတြ မစားဘဲ သတ္သတ္လြတ္ စားခ်င္တဲ႔ သူေတြအတြက္ ထမင္းစားလို႕ျမိန္ေစတဲ့ ပန္းေဂၚဖီ ပန္းပြင့္သနပ္ေလး လုပ္ပါတယ္။

လုပ္နည္းေလး လြယ္သေလာက္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္ပြင့္
  2. မံုလာဥနီ - ခပ္ႀကီးႀကီး  တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး  ၁၀မႊာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း  တစ္ဇြန္း
  5. သၾကား - ထမင္းစာဇြန္း  တစ္ဇြန္း
  6. ဗီနီဂါ - ထမင္းစားဇြန္း  ၃ဇြန္း
  7. မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဂၚဖီပန္းပြင့္ကို အပြင့္လိုက္ ရေဆးျပီး အခက္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးေပးပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေသးေသး႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ေလးေတြ စိပ္ေပးထားပါ
  • ပန္းပြင့္ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို တပံုဆီပံုျပီး ၃နာရီေလာက္ ေနလွန္းေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုဘာမွမထည့္ဘဲ က်က္ေအာင္ခ်က္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • အသီးအပြင္႔မ်ား ေနလွန္းျပီးပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေနလွန္းထားေသာ ပန္းပြင့္ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ျပီး သၾကား ဆားႏွင့္ဗီနီကာတို႔ ထည္႔နယ္ကာ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • နာရီ၀က္ျပည့္ပါက င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ မဆလာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ထည့္နယ္ကာ အေအးခံထားေသာ ဆီခ်က္ကို ေလာင္ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊကာ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ေပးနိုင္ပါျပီ
  • ၾကာၾကာထားျပီး စားခ်င္ပါက ဖန္ပုလင္း သန္႔သန္႔ထဲမွာထည္႔ျပီး  ေရခဲေသတၲာထဲ ထည့္ထားပါက အၾကာၾကီးထားျပီး စားလို႔ရပါျပီ။

2 comments:

  1. http://www.moemyanmar.info

    ရာသီစာ ထမနဲေလးေရာ၊ ပန္းပြင့္သနပ္ေလးေရာ အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္ .... ^___^


    ReplyDelete
  2. ဟိုက္... တီတင့္ေရးမည့္ ကြန္မန္႔က အေပၚကကြန္မန္႔ေလးအတိုင္းပဲမာမာေရ တူေနၿပီ ... :P

    ReplyDelete