Tuesday, 13 January 2015

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္




ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ၾကက္ဥႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီး



ဟင္းခ်က္ရန္ အဆင္သင့္ျပင္ထားေပးပါ

မာမာ့ ဘေလာ့ေလးဆီ မလာျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားခဲ့ျပီ ဟင္းေတြခ်က္ျဖစ္ေပမဲ့ မတင္ျဖစ္ခဲ့တာပါ စာေရးဖို႕မအားတာက တေၾကာင္း လက္နာေနတာက တေၾကာင္းမို႕ ဒီေန႕မွ ကိုယ့္အိမ္ေလးဆီ ကိုယ္ျပန္လာလည္ျဖစ္ပါေတာ့တယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္ဥခရမ္းခ်ဥ္သီး ေမႊေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္ ေၾကာ္ရတာ လြယ္ကူသေလာက္  စားရတာေတာ့ အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္ အိမ္က သမီးေလး အႀကိဳက္မို႕ မၾကာမၾကာ ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းတမယ္ပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ဥ - ငါးလံုး
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး -  အလံုးၾကီးၾကီး သံုးလံုး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥႏွင္႔ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထည္႔ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ ထည္႔ေပးပါ
  • ဆီက်က္သြားပါက ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည္႔ေမႊကာ ေက်သြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်သြားပါက ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥေမႊကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေမႊျပီးေၾကာ္ေနရင္းမွ ခဲျပီးက်က္လာလွ်င္ အရသာျမည္းျပီး သံုေဆာင္နိုင္ပါျပီ
  • ခ်ဥ္ျဖဳံ႕ျဖံဳ႕ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ ဟင္းတစ္မယ္ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment