ျပည္ႀကီးငါးေတြ ၀ယ္လာျပီး ဘယ္လိုလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနတံုး မာမာ့လက္ေထာက္ သမီးေလးက ေမေမေရ အသုပ္ေလး လုပ္စားရင္ ေကာင္းမယ္ေနာ္လို႕ သူအႀကံေပးတာနဲ႕ ျပည္ၾကီးငါးကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ျပည္ႀကီးငါးက အနံ႕နဲနဲ ညွီခ်င္တာမို႕ သူ႕ကို အရင္ဆံု အနံ႕ေသေအာင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ဗနီကာတို႕နဲ႕ အနံ႕ေသေအာင္ ျပဳပ္ပါတယ္ ျပဳပ္ခ်ိန္ကေတာ့ မၾကာပါဘူး ႏွစ္မိနစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ဆိုရင္ ရပါတယ္ သိပ္ၾကာသြားရင္ ျပည္ႀကီးငါးရဲ႕အသားက မာျပီးစားလို႕မေကာင္းေတာ့ပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ျပည္ႀကီးငါးျပဳပ္ရန္
- သန္႕႐ွင္းေနေအာင္ ေဆးေၾကာထားေသာ ျပည္ႀကီးငါး - 300 g
- ဗနီကာ -ညထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ခ်င္း - တစ္လက္မ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး - သံုးမႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပဳပ္ဆင္ပံု
- အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရအေနေတာ္ထည့္ကာ ဆား ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္ေကာင္း ဗနီကာတို႕ကိုထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ျပည္ၾကီးငါးကိုထဲ့ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ျပီးတာနဲ႕ဆယ္ယူျပီး ေရခဲေရ (သို႕)ေရေအးေအးမွာ ခနစိမ္ေပးပါ
- ေအးျပီး ခပ္ေတာင့္ေတာင့္ေလး ျဖစ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အကြင္းလိုက္ မထူမပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
ျပည္ႀကီးငါး အသုပ္သုပ္ရန္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ ႏွစ္ပင္ခန္႔ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏွစ္သက္သေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ျပည္ၾကီးငါး ပဲဆီစိမ္း ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး င႐ုတ္သီးစိမ္း နံနံပင္ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္တို႕ကို ထည္႔ေပးကာ ခပ္ဖြဖြ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီး လိုအပ္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီး စားသံုးဖို႕ အဆင္သင့္ျဖစ္တဲ့ ျပည္ႀကီးငါး ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
ျပည္ႀကီးငါးကုိ အဲ့လုိသန႔္ရွင္းသြားေအာင္ ဘယ္လုိေဆးရတာလဲ အမေရ... ေျပာျပပါအံုးေနာ္။
ReplyDeleteျပည္ႀကီးငါးကို အထဲကအမဲအိတ္ဖယ္ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ဗီနီကာအေနေတာ္ထည့္ျပီး နယ္ေဆးလိုက္ရင္ အခုလို ျဖဴေဖြးေနတဲ့ အေရာင္ေလးရပါတယ္ ညီမေလးေရ
Deleteကေလးေမြးထားတာ၅လပဲရိွေသးရင္ေရာစားလို႔ရလားဗ်
ReplyDelete