ဒီဟင္းေလးက မာမာတို႕သားအမိေတြ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းေလးပါ ေသာက္ေလေသာက္ေလ ငတ္မေျပဆိုသလိုဘဲ စပ္ေလစပ္ေလ စားမ၀ေလဆိုတဲ့ ဟင္းေလးပါ။
စပ္လြန္ုးလို႕ထမင္းထပ္ထဲ့ ထပ္ထဲ့ရင္းစားမိရင္းက ထမင္းျပတ္သြားရတာလဲ ခနခနႀကံဳရတဲ့ ဟင္းေလးပါ ပုဇြန္ေသးေသးမရတာနဲ႕ ပုဇြန္ထုတ္ကို အေနေတာ္တံုးျပီး ပုဇြန္ေခါင္းေလးေတြပါ ထည့္ခ်က္ထားတာပါ ပဲၾကာဇံဟင္းေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ ဟင္းအတြဲေလးပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 350g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၃၀
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္နည္းေလးေျပာပါမယ္
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေၾကာႏွင့္ေခါင္းထဲမွ အစာအိတ္ႏွင့္ အစာလမ္းေၾကာင္းကိုထုတ္ျပီး အေနေတာ္ပိုင္းထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါ
- ၾကက္သြန္နီႏြမ္းတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ပုဇြန္ကိ ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ေၾကာ္ပါ
- တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ။
စာေႂကြးေတြလာဖတ္တယ္ မာမာေရ။
ReplyDelete