ထမင္းနဲ႕မစားဘဲ သရည္စာလိုမ်ဳိး စားရေအာင္ဒီေန႔ေတာ႔ အာလူးကတ္တလိတ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ေလးေပမဲ့ အရမ္းကို စားလို႕ေကာင္းျပီး ကိုယ္တိုင္ကဘဲ အာလူးကို ႀကိဳက္လို႕လား မသိပါဘူး အာလူးဆို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ အႀကိဳက္ေတြ႕ေနတတ္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အားလူး - 700 g
- တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႕ - 100 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - အနည္းငယ္ (လက္ကိုသုတ္ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျမနီအာလူး အာလူးအေစးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံမခြာဘဲ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- မိုက္ခေ၀့ မီးဖိုႏွင့္ျပဳပ္ပါက ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၁၂မိနစ္နစ္ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
- အာလူးႏူးပါက အေအးခံျပီး အခြံခြာေပးပါ
- အခြံခြာျပီးသား အာလူးကို စတီးဇလံု တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အာလူးေက်ေအာင္ေခ်ကာ နယ္ေပးပါ
- အာလူးေက်သြားပါက င႐ုတ္က်ီေပြ႕ႏွင့္ င႐ုတ္ဆံု မ႐ွိက ဇလံုထဲမွာဘဲ ေစးပိုင္လာတဲ့ထိ ေထာင္းေပးပါ
- အာလူးမ်ား ေစးပိုင္လာပါက ၾကက္ဥအကာႏွင္႔ သမသြားေအာင္ ထည္႔နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာယူျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္လံုးေပးပါ
- အားလံုးဆုတ္လံုးေပးျပီးပါက လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ကို ဆီသုတ္ေပးကာ အာလူးလံုး တစ္လံုးခ်င္းယူကာ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ျပီး ၀ိုင္းသြားေအာင္ လံုးေပးပါ
- အာလူးလံုးေလးမ်ား အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက အာလူးလံုးေလးမ်ား မထည့္ခင္ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ာ့ေပးပါ
- မီးေလ်ာ့ျပီးမွ အာလူးလံုးမ်ားကို တစ္လံုးျခင္းထည့္ျပီ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- အာလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ တစ္လံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက သတ္သတ္လြတ္အာလူး ကတ္တလိတ္ေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
အာလူးကက္တလိပ္ေရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္ဥေၾကာ္ေရာ အားေပးသြားတယ္ေနာ္ အစ္မ ....
ReplyDeleteဟင္းခ်က္ဖုိ႔ စဥ္းစားမရရင္ အစ္မ blog ထဲ အၿမဲဝင္ၾကည့္ရတယ္ .... ^___^
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေလးေရ
ReplyDelete